Gemeente Den Haag

Vanaf vandaag heet het gebied rond de Grote Marktstraat, Gedempte Gracht en de Nieuwe Kerk Spuikwartier (voorheen Spuimarkt). In het Spuikwartier komen er veel vierkante meters winkelruimte, uitgaansgelegenheden en woningen bij. De Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV en gemeente Den Haag hebben de nieuwe naam tijdens de binnenstadsborrel op 13 maart bekendgemaakt.

De nieuwe naam - Spuikwartier - staat voor een buitengewone plek in ontwikkeling, 'hartje' binnenstad! Een enorme impuls voor het winkelen in Den Haag, aldus Henk Kool, wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Den Haag. Hij heeft het nieuwe logo onthuld en daarmee eveneens het startsein gegeven voor de campagne die gevoerd gaat worden om het Spuikwartier onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

In het gebied Spuikwartier vindt de herontwikkeling en nieuwbouw van winkels, woningen en uitgaansvoorzieningen plaats. In totaal worden in de komende jaren circa 12.000 m2 winkels en horeca, 25.000 m2 uitgaansvoorzieningen en zon 200 woningen gerealiseerd.

De eerste deelprojecten van het Spuikwartier zijn inmiddels opgeleverd. Zo zijn er aan het Rabbijn Maarsenplein en de Gedempte Gracht verschillende restaurants en winkels geopend en zijn de woningen betrokken. Ook de C&A heeft op 7 maart de deuren van het nieuwe pand, op de vertrouwde plaats aan de Grote Marktstraat, voor het publiek geopend. In datzelfde gebouw wordt naar verwachting eind 2007 een groot Pathé-complex met negen zalen opgeleverd.

In de toekomst zijn de voormalige Marks & Spencer, V&D en het Asta-theater aan de beurt. Ook de verbouw van de parkeerplaats achter de Bijenkorf, de aanbouw van de HEMA aan de Voldersgracht en de herinrichting van de Grote Marktstraat worden nog gerealiseerd.

Meer informatie over het Spuikwartier vindt u op www.spuikwartier.nl