Provincie Limburg

Afscheidsvergadering Provinciale Staten 2003-2007 Tijdens een bijzondere vergadering van Provinciale Staten is vandaag

afscheid genomen van de leden van Provinciale Staten, zittingsperiode 2003-2007. In het eerste gedeelte van de statenvergadering stemden de staten nog in met het Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan en Goederenvervoerplan . In het tweede gedeelte van de statenvergadering werd op formele wijze afscheid genomen van de statenleden, zittingsperiode 2003-2007, waarbij aan 12 scheidende statenleden een koninklijke onderscheiding werd toegekend.

In Memoriam: de heer J. van Baal
Bij aanvang van de vergadering werd een In Memoriam uitgesproken voor het op 10 februari jl. overleden oud-CDA-statenlid Jean van Baal.

Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP) en Goederenvervoerplan (GVP)
Als aanvulling op het POL 2006 stelden Provinciale Staten in deze laatste vergadering het PVVP 2007-2012 vast. De met de vaststelling van deze kaderstellende plannen gemoeide aanvullende provinciale financiële middelen van 30 miljoen worden betrokken bij de coalitie-onderhandelingen. CDA, PvdA, VVD, SP, PNL en D66 stemden in met het voorstel; GroenLinks en Limburgs Belang stemden tegen het voorstel.

Afscheid statenleden
Gouverneur Frissen dankte de statenleden voor hun inbreng in de afgelopen zittingsperiode 2003-2007: Het respect voor uw werk, uw betrokkenheid bij mens en maatschappij is bij mij in alle opzichten gegroeid. Als parttime politicus bent u vele uren per week doende om sturing te geven aan het democratisch proces in Limburg. Van de thans 63 zittende statenleden zullen 40 statenleden niet meer