Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - drie mannen ingesloten na "carjacking"        |
De politie heeft woensdagmiddag (14/3) in Apeldoorn drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vorm van " carjacking" nabij de kruising Laan van Westenenk / Europaweg. De bestuurder van een BMW-personenauto, een 42 jarige man uit Amsterdam, werd daar rond 16.20 uur door meerdere mannen uit zijn auto getrokken en mishandeld. Hij liep letsel op aan onder meer zijn hoofd op en heeft zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling gesteld. De groep verdachten vertrokken vervolgens met de BMW-personenauto en enkele auto's waarmee men gearriveerd was.

Twee mannen konden zich niet snel genoeg uit de voeten maken omdat ze vermoedelijk tijdens het tumult de sleutel van hun eigen auto waren kwijt geraakt. Zij werden bij de komst van de politie onmiddellijk ingerekend. Het bleken twee mannen van 27 jaar afkomstig uit Haarlem. Hun auto werd door de politie in beslag genomen.

Een derde verdachte kon na politieonderzoek, kort na het incident in zijn woonplaats Deventer worden aangehouden. (leeftijd nog niet bekend) De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.


---


---


---

---- --