Gemeente Haarlemmermeer


14 maart 2007

Haarlemmermeer steunt StichtingTegenZinloosGeweld

De gemeente Haarlemmermeer steunt de komende vier jaar de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld met een bedrag van 1.500,-- per jaar. Daarmee wordt Haarlemmermeer 'Vriend van de LSTZG'. Ook in het verleden heeft de gemeente via het fonds Wijken en Kernen steun betuigd aan de Stichting. Dit blijkt onder andere uit de vele stoeptegel TegenZinloosGeweld die in de Haarlemmermeer zijn geplaatst. Burgemeester Netelenbos is blij met het besluit van B&W: "Ik vind het van groot belang dat wij deze Stichting steunen, omdat zij een belangrijke rol speelt in het bestrijden van een fenomeen dat zich helaas de laatste jaren in onze maatschappij manifesteert."

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld is september Â97 ontstaan in de huiskamer van haar oprichter, Bart Wisbrun. Het begon met een gevoel. Het gevoel dat één minuut stilte niet genoeg was. Er kan meer gedaan worden. De filosofie van de oprichter was en is simpel: geef mensen het gevoel in hetzelfde team te zitten, samen sterk te staan, gelijkgezind te zijn. Zo ontstond het symbool tegen geweld: het lieveheersbeestje. De belangstelling voor de Stichting werd in korte tijd groot, gevoed door een behoefte vanuit de samenleving. Mede dankzij de verspreiding van drukwerk aan (basis)scholen en geïnteresseerden. Maar ook door het zeer actief beheren van een website die voorziet in informatie over geweld, materiaal ten behoeve van spreekbeurten en presentaties. Landelijke bewustwordingsprojecten, brede samenwerking met o.a. het bedrijfsleven en gemeenten, vrije publiciteit en regelmatige media-aandacht via radio- en tv-spotjes maakten de Stichting tot een van de snelst groeiende in haar soort.

Steeds meer activiteiten door derden

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de Stichting en haar activiteiten. Maar niet alleen de activiteiten van de Stichting zijn hierdoor herkenbaar, ook activiteiten van derden. Door het hele land zijn en worden in allerlei samenstellingen, door alle lagen van de bevolking acties ondernomen tegen pesten, agressie en Âzinloos geweld, waarbij er dankbaar gebruik wordt gemaakt van het symbool: het lieveheersbeestje.