Ingezonden persbericht


Persbericht

Jurylid Lama Gezocht te gast bij literaire avond over humor

Nijmegen - Arjen Lubach, jurylid in het populaire televisieprogramma 'Lama Gezocht', is op woensdag 14 maart te gast bij het literaire programma 'Kaakpijn, Lachen om Literatuur'. Deze avond wordt georganiseerd door literair tijdschrift Op Ruwe Planken en Cultuur op de Campus in het Nijmeegse CultuurCafé en geldt als aftrap van de boekenweek (14 tot en met 24 maart). 'Kaakpijn' staat geheel in het teken van het boekenweekthema: humor.

Arjen Lubach is niet alleen bekend van 'Lama Gezocht'. Vorig jaar debuteerde hij met zijn roman 'Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend'. Bovendien is hij lid van de cabaretgroep Op Sterk Water. Lubach zal voordragen en wordt geïnterviewd.

Naast Lubach is Mark Retera, de geestelijke vader van de alom geroemde strip Dirkjan, te gast. Verder komen er enkele gevatte schrijftalenten aan het woord en is er ratelende muziek van Piepschuim: een humoristische, Nederlandstalige band die eerder al in Paradiso en bij TMF Live speelde.

Tijdens 'Kaakpijn' zal ook het nieuwe tijdschriftnummer van Op Ruwe Planken gepresenteerd worden. In deze aflevering, dat eveneens in het teken staat van humor, is onder meer 'Uil' van Cécile Vanhoutte te vinden. Dit is het winnende gedicht van de succesvolle ORP-gedichtenwedstrijd dat de redactie koos uit 521 inzendingen. Tevens staan de gedichten met eervolle vermeldingen in de nieuwe ORP.

Wat: Kaakpijn, Lachen om Literatuur
Waar: CultuurCafé, Mercatorpad 1, Nijmegen
001401c7444e$ae07c0b0$6800000a@willem
Wanneer: Woensdag 14 maart, 20.00 uur
Toegang: Gratis
Meer info: www.opruweplanken.nl, www.arjenlubach.nl, www.piepschuim.com, http://members.chello.nl/r.dejong31/index.htm

Noot voor de pers:
Op bijgevoegde foto staat Arjen Lubach, gemaakt door fotograaf Hans Peter van Velthoven. Bij plaatsing is naamsvermelding fotograaf noodzakelijk. Op bijgevoegde cartoon staat Dirkjan, gemaakt door Mark Retera. Graag naamsvermelding.

Voor nadere informatie over 'Kaakpijn' kunt u ons bereiken per e-mail: publiciteit@opruweplanken.nl of per telefoon: 06-13604220.