Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NOVEL: opening Rotterdamse editie Boekenweek 2007 & Letterenbal

Literatuurliefhebbers kunnen op woensdag 14 maart terecht in Arminius voor NOVEL, de openingsavond van de Rotterdamse editie van de Boekenweek 2007 met aansluitend het Letterenbal. NOVEL staat geheel in het teken van 'Lof der Zotheid - Scherts, Satire en Ironie', het thema van de 72e Boekenweek die dit jaar van 14 t/m 24 maart plaatsvindt.

NOVEL is een initiatief van Bibliotheek Rotterdam en ARMINIUS, podium voor kunst, cultuur en debat. Met dit literaire evenement willen zij het letterenklimaat in Rotterdam flink doen opleven. De krachten werden gebundeld en het resultaat is een non-elitaire literaire avond voor Rotterdammers met naast literatuur ook cabaret, muziek en een goed feestje in de vorm van het letterenbal. In en over Rotterdam worden goede boeken geschreven. Daarom zet NOVEL een nieuwe traditie in gang: de verkiezing van het Beste Rotterdamse Boek. De genomineerden die uitkwamen in 2006 zijn Abdelkader Benali met 'Feldman en ik', Judith Visser met 'Tegengif', J.A. Deelder met 'Swingkoning', Marcel Möring met 'Dis' en Jeroen Naaktgeboren met 'Poetry Slam, het festival'. De winnaar wordt tijdens NOVEL bekend gemaakt.

Geheel in stijl wordt NOVEL geopend door niemand minder dan Desiderius Erasmus (.). Tijdens deze avond waarbij humor de boventoon voert, zijn onder andere te gast cabaretier Richard Groenendijk, Matthijs van Boxsel (met een hilarische lezing over domheid), de Woorddansers en natuurlijk vele schrijvers, onder wie de genomineerden voor het Beste Rotterdamse Boek 2006. Er is muziek, onder meer door het Rotterdam Young Ensemble met een barok concert en na afloop kan er op het Letterenbal gedanst worden op de beats van DJ's Okkie en Socrates.

ARMINIUS is gevestigd aan het Museumpark 3 te Rotterdam. Toegang is E 5,- en vooraf reserveren is mogelijk via novel@arminius.nu. Op de avond zelf is er kaartverkoop aan de deur. Meer informatie over NOVEL of de verkiezing van het Beste Rotterdamse Boek 2006 is te vinden op www.arminius.nu en www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Programma Grote Zaal

. 19. 30 uur: zaal open; muzikaal welkom van het Rotterdam Young Ensemble en presentator Jeroen Naaktgeboren
. 20.00 uur: opening door Erasmus met uitreiking paperbackversie 'Lof der Zotheid'
. 20.30 uur: optreden van cabaretier Richard Groenendijk
. 21.15 uur: hilarische lezing van domheidskundige Matthijs van Boxsel
. 22.00 uur: bekendmaking Beste Rotterdamse Boek 2006
. 22.15 uur Poetry Slam met de WoordDansers, de stadsdichters van Rotterdam
. Vanaf 23.15 uur: dansen op muziek van DJ Okkie.

Programma Kleine Zaal

. 20.30 uur: Desiderius Erasmus presenteert de 'Schatkamers van de bibliotheek'; een nieuwe, interactieve website van Bibliotheek Rotterdam
. 20.45 uur: literair podium Café Blaman

. 21.45 uur: barokconcert door het Rotterdam Young Ensemble
. 22.45 uur: NOVEL lounge met muziek van DJ Socrates


---

NOOT AAN DE REDACTIE (