Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Start glasvezelproject Liemers - Euregio

Ontbijtsessie in Duiven voor ondernemers van de bedrijventerreinen in de Liemers

Op woensdag 14 maart aanstaande vindt tijdens een ontbijtsessie de start plaats van het glasvezelproject Liemers - Euregio voor ondernemers van betreffende bedrijventerreinen. De bijeenkomst vindt plaats in Duiven en is alleen voor genodigden. De ontbijtsessie heeft, naast een introductie op hoofdlijnen van het project, nadrukkelijk de bedoeling toelichting te geven op de aanpak van de vraagbundeling en te peilen wie bovenbeschreven rol met de stichting wil invullen. Het is het streven om per bedrijventerrein één of twee ambassadeurs bij het project te betrekken gedurende de looptijd ervan. Stichting Telematica KAN gaat mogelijk glasvezel communicatie infrastructuur aanleggen op bedrijventerreinen in de Liemers en Euregio. Bedrijven krijgen de mogelijkheid grote hoeveelheden dataverkeer in twee richtingen te produceren en te consumeren. Het financiële investeringsrisico wordt gedragen door de stichting, zodat vanaf het eerste moment een dienstenaanbod tegen scherpe tarieven beschikbaar komt.

Informatiebijeenkomsten

De ontbijtsessie is het begin van een aantal informatiebijeenkomsten over het project. Deze bijeenkomsten vinden in de maand april plaats op diverse bedrijventerreinen in de Liemers - Euregio. Deze data zijn nog niet bekend. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het bedrijfsleven geïnformeerd over de optimale mogelijkheden van de telematica-infrastructuur en de toepassingen.

Stichting Telematica KAN
Stichting Telematica KAN is in opdracht van het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen opgericht in 1997. De stichting voert, als uitvoerende taakorganisatie, projecten op het gebied van ICT uit binnen de Euregio Rijn Waal, Midden-Gelderland en de regio Arnhem-Nijmegen. De Stichting heeft tot doel om 'voor de markt uit' te opereren en nieuwe, risicovolle ICT ontwikkelingen op non-profit basis te stimuleren en te organiseren. Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van de regionale sociaal-economische structuur. Speerpunten van het beleid zijn E-Government, kennisuitwisseling, netwerk opbouw en voor het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen in algemene zin.

Project 'Ontbrekende Schakels'
In 2006 heeft Stichting Telematica KAN met succes een glasvezelinfrastructuur laten aanleggen op bedrijfsterreinen in Arnhem-Noord, Bijsterhuizen en Wijchen-Oost. Dit project heet 'Ontbrekende Schakels'. Voorafgaand aan deze aanleg vond een vraagbundelingstraject plaats waarin ondernemers en ondernemersverenigingen een cruciale rol speelden. Gebleken is dat de ervaring -opgedaan in de eigen dagelijkse ondernemerspraktijk- met de nieuwe, snelle internetdiensten vele malen duidelijkere argumenten opleverde als presentaties van de telecomaanbieders zelf. Op de ochtendbijeenkomst van 14 maart aanstaande zal de heer P. Kokke, eigenaar van het bedrijf Berko Kompressoren B.V. te Wijchen, verslag doen van het traject zoals dit door de ondernemers in Wijchen zelf mee uitgevoerd is.

Wilt u meer weten over de stichting en haar activiteiten? Bezoek dan de internetsite www.stkan.nl.

7 Maart 2005, Stichting Telematica KAN



Ingezonden persbericht