Ingezonden persbericht


Boekenweek bij Cultuur op de Campus

Cultuur op de Campus - Radboud Universiteit Nijmegen

BOEKENWEEK

Op 14 maart gaat de Boekenweek van start, met in 2007 als motto: 'Lof der zotheid; scherts, satire en ironie'. De agenda van Cultuur op de Campus staat daarom op 13 en 14 maart in het teken van (de grenzen van het) literair lachen, gieren en brullen.

Dinsdag 13 maart

Filmdebat BORAT: GENIALE HUMOR OF BOTTE BELEDIGING?

Ali G-held Sasha Cohen speelt in de film Borat een Kazachstaanse, vrouwonvriendelijke, homofobe en antisemitische journalist die wordt uitgezonden naar het beste land ter wereld: Amerika. Borat weet opmerkelijke uitspraken aan Amerikanen te ontlokken die wellicht meer zeggen over de 'US and A' dan over het 'achterlijke' Kazachstan.

Bij het uitkomen van de film brak de hel los. Belangrijkste twistpunt van alle partijen: waar ligt de grens van humor? Cultuur op de Campus en het Soeterbeeck Programma hebben de handen ineen geslagen om iedereen de kans te geven onderbouwd zijn hart te luchten over dit onderwerp. De avond begint met de vertoning van Borat, vervolgens is het woord aan gastsprekers Mathilde Roza (Amerikanistiek), Bert Brussen (voormalig medewerker ANS en geenstijl.nl) en Bas van Stokkom (centrum voor ethiek). Sarah Strous (voormalig voorzitter van de USR) leidt het debat in goede banen. Waag je naar CC3 en lach je ziek of lucht je hart...

*19.00u, CollegezalenComplex, CC3, entree ¤2 (studenten en medewerkers) of ¤6 (extern), www.borat.com, www.ru.nl/soeterbeeckprogramma

Woensdag 14 maart

KAAKPIJN lachen om literatuur

Humor heeft een belangrijke rol in de literatuur. Dat bewijst Op Ruwe Planken in samenwerking met Cultuur op de Campus met het programma Kaakpijn, een avondje literair verantwoord lachen. De striptekenaar van Dirkjan - Mark Retera - is te gast, enkele geestige schrijftalenten komen aan het woord en er is muziek van Piepschuim; Nederlandstalige humoristisch poëzie op muziek. Cor, Jacco en Robbert van Piepschuim speelden al in Paradiso en bij TMF live en met zijn drieën staan ze gegarandeerd voor een afsluiting met kaakpijn van het lachen. Dringend advies: neem van tevoren een aspirine in!

*20.00u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, entree gratis, www.opruweplanken.nl, www.piepschuim.com

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus