KNMG

Super Discourslezing KNMG District VI Rotterdam over kwaliteit

Datum 14-03-2007 t/m 14-03-2007
Geaccrediteerd? is aangevraagd
Locatie Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290 Rotterdam

KNMG Super Discourslezing op 14 maart 2007

"Kwaliteitbehoudsmethodieken: visitatie bedrijfsartsen en huisartsen; Harmonisatie Kwaliteit van Zorg"

KNMG district VI Rotterdam

We nodigen u van harte uit voor de 9e KNMG Discourslezing op woensdag 14 maart 2007 om 19.30 uur bij Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290 te Rotterdam. Na afloop van de lezing is er een aangeklede borrel. Voorafgaand de lezing is er gelegenheid om op eigen kosten een maaltijd te gebruiken in Humanitas (de keuken is vanaf 17.00 uur open).

Programma
19.30: ontvangst
20.00: visitatie bedrijfsartsen: Jos Manders (NVAB) 20.30: gelegenheid tot stellen van vragen
20.45: visitatie huisartsen: Els Jacobs (NHG)
21.15: PAUZE
21.30: harmonisatie Kwaliteit van zorg (HKZ): spreker: nader te bepalen 22.00: paneldiscussie aan de hand van een 2-tal stellingen o.l.v. Paul Kaiser 22.30: sluiting.

Toelichting op het programma
Kwaliteit is een "hot" item: we worden als professional afgerekend op DE kwaliteit die we leveren, in ons dagelijks werk staat Kwaliteit voorop. Wat doen we er concreet aan? Wat is kwaliteit en wat doen de verschillende beroepsbeoefenaren in de eerste lijn om die kwaliteit te borgen? Voor huisartsen en bedrijfsartsen is de kroon op kwaliteitsborging de visitatie: hoe zit het systeem in elkaar? Wat zijn de sterke en zwakke kanten? Daarnaast komt Harmonisatie Kwaliteit van Zorg (HKZ) aan bod: wat betekent een verander- of ver¬betertraject in het kader van HKZ? Waar zit de winst voor personeel en middenkader? We nemen daarom aan het begin van 2007 even de Quality-Time om hierbij stil te staan.

Voor het bijwonen van deze geaccrediteerde discourslezing is een bijdrage verschuldigd van ¤ 70,-- per persoon. KNMG-leden, die niet aangesloten zijn bij de bedrijfsartsenkring, ontvangen gelijktijdig met het certificaat de nota. Bedrijfsartsen die zijn aangesloten bij de kring ontvangen hun certificaat via de kring. Opgave voor de lezing en maaltijd vóór 9 maart a.s. bij de secretaresse KNMG Rotterdam, Janneke Vos, telefoon: 0180 - 619683, of per mail: dsb.rijnmond@planet.nl.

Namens KNMG district VI Rotterdam,
dr. C.P. Kaiser, voorzitter.

Accreditatie is aangevraagd voor sociaal geneeskundigen (artsen A&G, bedrijfs- en verzekeringsart¬sen, artsen M&G) en huisartsen. Geef u op tijd op, want vol is vol!