Gemeente Den Haag


Cruyff Court en Krajicek Playground op één complex

Er zijn plannen om in het Stadsdeel Laak een Cruyff Court en een Richard Krajicek Playground aan te leggen op één complex. Deze komen op het sportterrein aan de Withuysstraat in het Stadsdeel Laak.

De gemeente Den Haag organiseert op 14 maart om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners van de wijk Laak Centraal in het Vadercentrum Adam aan het Jonckbloetplein 24.

Tijdens de bijeenkomst geeft de gemeente Den Haag een toelichting over de plannen voor de verbetering van het sportterrein aan de Withuysstraat. Bezoekers van de informatiebijeenkomst kunnen suggesties doen voor verbetering. Deze zullen eventueel worden meegenomen in de nadere uitwerking van de plannen.

Beter aanbod sportvoorzieningen
In het stadsdeel Laak bestaat grote behoefte aan openbare sport- en speelvoorzieningen. Dit is naar voren gekomen uit onderzoeken. De gemeente Den Haag heeft van Cruyff Courts KNVB Velden een aanbieding om in Laak een trapveldje van kunstgras aan te leggen. Bovendien wil de Richard Krajicek Foundation daar een playground aanleggen en er sport- en spelactiviteiten organiseren onder deskundige begeleiding. Deze plannen moeten leiden tot een beter aanbod van sportvoorzieningen. Met de gemeente Den Haag zien Cruyff Courts KNVB Velden en de Richard Krajicek Foundation in hun samenwerking veel kansen, omdat het sportterrein aan de Withuysstraat is gelegen op een plek waar scholen zijn en veel jonge kinderen wonen.

Op 31 oktober vorig jaar is het eerste Cruyff Court in Den Haag geopend. Het Cruyff Court ADO Den Haag Veld ligt aan de Pachtersdreef, waarvan de jeugd gretig gebruik maakt. Daar worden ook activiteiten georganiseerd.

De Richard Krajicek Foundation heeft in Den Haag in de afgelopen jaren vijf playgrounds mede laten aanleggen. Deze zijn aan de Hondiusstraat, in het Vermeerpark, aan de Spaarwaterstraat, het Sint Aldegondeplein en de Beresteinlaan. Ook daar organiseert de Richard Krajicek Foundation volgens het concept van de playgrounds activiteiten met deskundige begeleiding.