Gemeente Heerlen

ONDER EMBARGO TOT WOENSDAG 14-3-2007 15.30 uur!!

Ogulcan Genc volgt Cecile Collin op
Kinderburgemeester 2007-2008 bekend

Ogulcan Genc van basisschool De Piramide wordt Kinderburgemeester van Heerlen voor de periode 2007-2008. Hij vormt samen met 3 andere kinderen het nieuwe Kindercollege. Op woensdag 14 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de installatiebijeenkomst die plaatsvindt van 14.00 tot 17.00 uur in het Heerlense stadhuis.

Freinet

Chadai Talhaoui is gekozen tot loco-burgemeester en zit op dezelfde school als de Kinderburgemeester. Van deze Freinetschool kwamen overigens in totaal 5 kandidaten binnen. Soumaya Mehallaoui (basisschool Hoensbroek) behaalde de 3e plaats en Erik Campagne (basisschool De Vlieger) eindigde op de 4e plaats. Dit viertal werd op maandag 12 maart gekozen uit 17 kandidaten door een 10-koppige jury en zal de vier stadsdelen van Heerlen vertegenwoordigen.

Speerpunten

Ogulcan is van Turkse origine en 10 jaar oud. Hij vindt dat kinderen niet achter de computer moeten hangen, maar lekker buiten gaan sporten. Daarom wil hij graag sportweken organiseren. Chadia is een Marokkaans (11) dat aandacht wil besteden aan verkeer, sport en milieu. Zij vindt het jammer dat sommige kinderen niet kunnen sporten omdat hun ouders er geen geld voor hebben. De Marokkaanse Soumaya (11) wil straks in de politiek aan de slag gaan. Daarom wil ze nu al ervaring opdoen. Ze maakt zich sterk voor de rechten van het kind. Erik Campagne (11) wil graag weten of andere kinderen ook last hebben van te weinig speelruimte, hondenpoep, hangjongeren en zwervers.

HEERLEN, 12 maart 2007
Concernstaf Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

P.S. foto's zijn op aanvraag in hogere resolutie verkrijgbaar.

Kijk ook op de website: www.kinderburgemeester.heerlen.nl


-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --