TNT Group

Persbericht

TNT voltooit acquisitie Hoau

14 maart 2007 - Amsterdam/Sjanghai TNT, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van express- en postdiensten, heeft vandaag bekendgemaakt de acquisitie te hebben afgerond van Hoau, een van de grootste vracht- en pakketvervoerders van China. De regering van de volksrepubliek China heeft vorige week haar goedkeuring verleend aan de transactie. Partijen zijn overeengekomen geen verdere financiële informatie over deze transactie bekend te maken.

De overname van Hoau is een belangrijke mijlpaal voor TNT. Met deze acquisitie verkrijgen we een landelijke dekking voor wegvervoer in China, die ons zal helpen onze ambitie te realiseren, het nummer 1 distributienetwerk van China te bouwen. De transactie ligt in de kern van onze strategische focus op geïntegreerde binnenlandse en internationale netwerken. Met deze overname kunnen we bovendien China aansluiten op ons internationale netwerk voor wegvervoer in Azië, aldus Peter Bakker, CEO van TNT.

We zijn bijzonder blij met de acquisitie van Hoau. Het netwerk van Hoau biedt ons een duidelijk concurrentievoordeel in China. Het stelt ons in staat de distributiestromen voor onze klanten te verbeteren en de groei van TNT te versterken, aldus Michael Drake, Managing Director van TNT Greater China.

Hoau, dat in 1995 is opgericht, beschikt over een netwerk van 1.100 depots, 3.000 voertuigen en 56 hubs in China, waarmee alle grote en middelgrote steden van China worden afgedekt. Hoau heeft op dit ogenblik 12.000 medewerkers.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT. NV.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

TNT is sinds 1988 gevestigd in China en beschikt in dit land over 25 operationele vestigingen in volledig eigendom, waarmee ruim 500 steden in het z.g. Mainland China worden afgedekt. TNT heeft in haar Chinese netwerk op dit ogenblik 2.200 deskundige professionals in dienst en beheert in Mainland China 3 volledig operationele gateways in Beijing, Sjanghai en Guangzhou. Meer informatie over TNT China vindt u op de website www.tnt.com.cn.