Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 14 maart 2007

HR WEBWORX X-TEND automatiseert en ondersteunt alle HR-processen

Nieuw SD WORX-product is unieke oplossing op HR-vlak op internationaal niveau

HR WEBWORX X-TEND, het nieuwe product van SD WORX, biedt bedrijven de mogelijkheid om alle HR-processen te integreren en automatiseren. Deze totaaloplossing waarmee alle HR-zaken binnen een organisatie ondersteund worden, is een unieke oplossing in de HR-markt. Het ondersteunt het beheer van vijf HR-kernprocessen: payroll, staffing, performance, compensation & benefits en development. Het biedt organisaties een oplossing over de landsgrenzen heen.

Dankzij de modulaire samenstelling van het product kunnen bedrijven zelf bepalen welke HR-processen ze willen automatiseren. Op al de vijf processen biedt HR WEBWORX X-TEND uitgebreide Self-Service- en rapportagemogelijkheden voor medewerkers en leidinggevenden. De Employee en Manager Self-Service-functies maken het voor het management en de individuele werknemers mogelijk om een overzicht te krijgen van alle arbeidsvoorwaarden op individueel niveau. Dit stimuleert de betrokkenheid van het management en de werknemers bij HR en vergroot het effect van de HR-activiteiten. De Employee en Manager Self-Service-functies zijn:
- Afwezigheidbeheer

- Beheer van persoonlijke gegevens

- Beheer van elektronische documenten zoals contracten, CV's, elektronische loonstroken, etc.
- Elektronische telefoonboekje

- Organigram

- Competentiemanagement

- Beheer van overuren en onkosten

HR WEBWORX X-TEND helpt alle HR-processen volledig te automatiseren en integreert het beheer van deze processen in één overzichtelijk systeem. HR WEBWORX X-TEND groepeert vijf kernprocessen die volledig beheerd kunnen worden:


* Payroll - Vanuit de payroll-module wordt de volledige loonadministratie beheerd. Een ingebouwde aanwervingsassistent creëert voor iedere werknemer een overzichtelijk dossier met alle noodzakelijke persoonlijke data. Hieruit worden contracten opgesteld, werkschema's gemaakt en wordt payroll aangestuurd. Ook krijgen werknemers toegang tot bepaalde self-service-activiteiten. In de payroll-module zijn tevens sociaal-juridische aspecten ingebouwd die specifiek van toepassing zijn voor de Nederlandse situatie. Hierdoor biedt de module ondersteuning voor lokale wetgeving zoals Wet Walvis, Loonstam, Wet Poortwachter, etc.
* Staffing - De staffing-module zorgt ervoor dat een bedrijf de juiste mensen op de juiste plaats heeft. De module automatiseert de werving- en selectieprocedure en verzorgt de volledige administratie van de organisatiestructuur en personeelsgegevens. De tool biedt tevens mogelijkheden voor e-recruitment.
* Performance - HR WEBWORX X-TEND biedt een hulpmiddel om de prestaties van medewerkers af te stemmen op de organisatiedoelstellingen. Met de performance-module wordt het functionerings- en evaluatieproces transparant. De module zorgt tevens voor een uniforme aanpak van de evaluatie- en coachinggesprekken binnen de organisatie. De module definieert de functies van de medewerkers aan de hand van standaard functiebeschrijvingen, gekoppeld aan resultaat- en verantwoordelijkheidsgebieden, taken en prestaties. De functiebibliotheek biedt (lijn)managers en medewerkers inzicht in de verwachtingen voor elke functie. Dergelijke transparantie vergroot de interne mobiliteit van medewerkers.
* Compensation & benefits - Beloning speelt een centrale rol in het bereiken van de organisatiedoelstellingen. Een gevarieerd beloningspakket zorgt voor gemotiveerde en betrokken medewerkers. HR WEBWORX X-TEND biedt een overzichtelijke tool waarmee alle benefits van de werknemers beheerd kunnen worden. Tevens zorgt deze module ervoor dat alle medewerkers steeds een up-to-date overzicht hebben van de beloningsinformatie.
* Development - Een belangrijke taak voor de HR-afdeling is het optimaal aanwenden van talent en het ontwikkelen van deze talenten in het belang van de organisatie. Hierbij is het in kaart brengen van de competenties en de toekomstige behoeften van de organisatie van groot belang. De development-module maakt het mogelijk om gerichte ontwikkelingstrajecten op korte en lange termijn uit te stippelen en biedt te allen tijde een up-to-date overzicht van alle competenties.

Internationale oplossing

HR WEBWORX X-TEND biedt klanten de mogelijkheid om hun HR-beleid over verschillende vestigingen uit te rollen, ook in het buitenland. De payroll-module houdt per land rekening met de specifieke sociaal-juridische en loontechnische vereisten en voorwaarden. Hierdoor kan een bedrijf per land over de juiste loongegevens beschikken. Dankzij een uitgebreid partnernetwerk kan SD WORX zijn diensten in heel Europa aanbieden, waardoor een bedrijf zijn volledige HR-diensten door één organisatie kan laten verzorgen.

"Goed beheer van alle informatie met betrekking tot de medewerkers is cruciaal voor het HR-beleid van elk bedrijf", zegt Mark Bloem, directeur van SD WORX. "Met HR WEBWORX X-TEND hebben we een totaaloplossing die uniek is in de HR-markt. Het volledig automatiseren van de HR-processen zorgt ervoor dat deze meetbaar bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Aangevuld met de internationale mogelijkheden en de modulaire samenstelling hebben wij een oplossing die geschikt is voor elk bedrijf."

SD WORX is aanwezig op HRM Live! 2007 dat op 14 en 15 maart plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Bezoek de stand van SD WORX, 11.304, voor meer informatie.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS: Marisa Pumares, SD WORX, tel. 040 235 46 00, marisap@lewispr.com

SD WORX Nederland B.V.
St. Ignatiusstraat 285
4817 KK Breda
Telefoon: 076-523 10 00
www.sdworx.nl

Over SD WORX

SD WORX is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD WORX bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 18 kantoren en 1.200 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD WORX de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 is SD WORX een joint venture aangegaan met Asecom Nederland B.V.