Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 14 maart t/m vrijdag 23 maart februari 2007

Woensdag 14 maart
14.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt het rapport van FORUM (Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling) in ontvangst, waarin een inventarisatie is opgenomen van afspraken tussen gemeente en schoolbesturen over het tegengaan van zwarte en witte scholen. De uitkomsten van de inventarisatie worden gepresenteerd tijdens een debat over de segregatie in het (basis)onderwijs. Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

16.00 uur
Wethouders Hekman en Kruyt zijn aanwezig bij de feestelijke ingebruikname van de nieuwe, computergestuurde trekkenwand van het theater. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan de discussie tijdens het NCRV-radioprogramma Standpuntcafé op Radio 1. Zij discussieert met leden van de Tweede Kamer over actuele onderwerpen. Locatie: 's Gravelandseweg 80 te Hilversum.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de presentatie en de start van het lokale "Platform Allochtone Ouders en Onderwijs" (PAOO). De bedoeling is dat dit platform in de komende vier jaar de samenwerking van allochtone ouders en scholen structureel helpt verbeteren en hun deelname in overleggen bevordert. Locatie: Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

Donderdag 15 maart

09.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen bibliotheek, NVA en ROC MN. Deze organisaties werken samen ten behoeve van inburgering en alfabetisering. Locatie: Bibliotheek, Zonnehof te Amersfoort.

Maandag 19 maart
19.30 uur
Loco-burgemeester Hekman bezoekt het optreden van de Israelische zang- en muziekgroep Tzahal. De Ambassadeur van Israel in Nederland, de heer Harry Kney-Tal is hierbij aanwezig. Locatie: Stadshal van theater De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

Woensdag 21 maart
10.45 uur
Wethouder Eerdmans spreekt leerlingen van groep 7 van Basisschool De Marke en Basisschool 't Spectrum toe tijdens de nationale boomfeestdag. Locatie: Bloeidaal (gebied in ontwikkeling in de buurt van Hoevelaken), parkeerterrein Koedijkerweg.

14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan de bijeenkomst van de Nederlandse politie over de herijking van de 'Visie op Dienstverlening'. Locatie: Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee 14 te Almen.

14.00 uur
Wethouder Van 't Veld is aanwezig bij de ondertekening van het convenant tussen de Hogeschool Utrecht en Stichting Welzijn Amersfoort. Locatie: Drentsestraat 14 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de jubileumbijeenkomst Habion "het nieuwe ouder worden, het nieuwe wonen". Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Vrijdag 23 maart
15.30 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt Bakkerij Gorka; de eerste Nederlandse/Turkse bakkerij in Nederland. Na een verbouwing viert Bakkerij Gorka haar 1-jarig bestaan. Locatie: Kamp 45 te Amersfoort.


---- --