Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 055

datum: 13 maart 2007

Voorstel aan raad over zendmachtiging

College wil zendmachtiging verlenen aan Omroep Amersfoort

Het college stelt voor aan de raad om het Commissariaat voor de Media te adviseren de zendmachtiging voor vijf jaar te verlenen aan Omroep Amersfoort. Zowel Omroep Amersfoort als Stichting Eemstad RTV hadden een aanvraag ingediend voor de zendmachtiging.

In eerste instantie hadden het college en de raad geadviseerd dat beide aanvragers dienden samen te gaan om te komen tot een goede lokale omroep. Nadat het traject van samengaan door de betrokken partijen definitief is beëindigd, heeft het Commissariaat voor de Media de raden van Amersfoort en Leusden opnieuw gevraagd om een advies over de zendmachtiging.

Beide aanvragers voldoen aan de vereisten zoals beschreven in artikel 30 van de Mediawet. Ook voldoen zij aan de eisen voor de rechtspersoonlijkheid, de statuten en het hebben van een programmabeleid bepalend orgaan. Doorslaggevend voor het collegeadvies zijn de ervaring van Omroep Amersfoort in de bedrijfsvoering en productie voor radio en televisie, het grote publieksbereik, het feit dat de omroep met beperkte subsidiemiddelen altijd aan de prestaties heeft voldaan en de samenwerking met RTV-Utrecht en het ROC.

De Amersfoortse gemeenteraad bespreekt dit voorstel op 27 maart en zal er op 10 april een besluit over nemen om vervolgens samen met de gemeente Leusden een advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media.

Dit advies betreft alleen de zendmachtiging. Na de besluitvorming door het Commissariaat voor de Media komt het college met een voorstel over subsidiëring van de omroep die de zendmachtiging krijgt toegewezen.

Informatie: Anke Hendriks, communicatieadviseur Concernstaf (CST), telefoon 033 469 42 09 of 06 55 12 12 84 of e-mail as.hendriks@amersfoort.nl


---- --