Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Atos Origin versnelt industrialisering testdiensten door wereldwijde implementatie Compuware Test Factory

eerste internationale implementatie Test Factory-model DOOR ATOS ORIGIN

MARKEERT revolutionaire stap binnen softwaretestsector

Parijs, Detroit, 14 maart 2007 - Atos Origin en Compuware Corporation (NASDAQ: CPWR) hebben de wereldwijde implementatie van Compuware Test Factory aangekondigd. De internationale uitrol krijgt in de komende drie jaar gestalte met als doel de standaardisering van testtools, -processen en -procedures die door ruim 20.000 Atos Origin-medewerkers overal ter wereld worden gebruikt. Compuware Test Factory stelt Atos Origin in staat de kwaliteit van haar dienstverlening te verhogen, kosten te verlagen en activiteiten snel en probleemloos over te plaatsen naar off-shore locaties.

De samenwerking met Compuware is een belangrijk onderdeel van de strategie die Atos Origin eerder dit jaar aankondigde als onderdeel van het Transformatieprogramma 3O3. Dit programma heeft als doel: versnelling van de organische groei, efficiencyverbetering en slagvaardig opereren als wereldwijde onderneming. Testen is een fundamenteel onderdeel van kwaliteitsborging en behelst 35 procent van alle softwareontwikkeling en van de totale levenscyclus van het beheer van IT-applicaties. Door de industrialisering van softwaretestdienstverlening als integraal onderdeel van Systems Integration, creëert Atos Origin een allesomvattende infrastructuur die zorgt voor gestandaardiseerde dienstverlening aan klanten en een betere controle door het management.

Uitgebreide dienstverlening
Compuware Test Factory wordt eerst in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje gerealiseerd. In Groot-Brittannië gebruikt de IT-dienstverlener het Test Factory-model om testbehoeften van klanten te coördineren en werkzaamheden te laten uitvoeren op off-shore locaties in Spanje of India. Op alle locaties worden de testwerkzaamheden uitgevoerd met uniforme testscripts en gemeenschappelijke tools. In Frankrijk omvat de industrialisering de herstructurering van processen en het gebruik van gestandaardiseerde tools voor omvangrijke projecten in service centers. Atos Origin is de eerste IT-dienstverlener ter wereld die alle testscenario's automatisch genereert op basis van de toepassingsmodellen (UML) voor een grote Franse overheidsklant. Op den duur wordt de nieuwe oplossing op alle testfaciliteiten wereldwijd ingevoerd. Dan gaan de Test Factories van Atos Origin een uitgebreid pakket van diensten leveren: van teststrategie, systeem- en integratietests tot gebruikersacceptatie, regressieve tests en kwaliteitsborging. Hierbij worden overal dezelfde methodes en tools toegepast.

"De industrialisering van onze dienstverlening op basis van Test Factory van Compuware stelt Atos Origin in staat zeer geavanceerde diensten te leveren en onze klanten een zeer hoge kwaliteit te bieden", aldus Wilbert Kieboom, lid van de Raad van Bestuur en CEO van Atos Origin Noord-Europa. "Deze oplossing vormt de ruggengraat van onze industrialiseringstrategie en we staan op het punt met deze vernieuwende aanpak een doorbraak in de IT-markt te ontketenen."

"Met behulp van Compuware Test Factory kunnen leveranciers van testdiensten risico's tijdens projecten tot een minimum beperken. Tegelijkertijd zijn zij veel beter in staat innovatieve en concurrerende producten en diensten in de markt te zetten, waardoor ze nieuwe klanten kunnen werven", zegt Jamie McGuffie, Senior Vice President en Partner Business Development van Compuware. "Test Factory maakt het voor Atos Origin mogelijk optimaal te anticiperen op de mogelijkheden die de snelgroeiende en zeer competitieve markt van uitbestede testdiensten te bieden heeft."

Het Test Factory-model omvat alle aspecten van beheer en levering van kwaliteitborgingdiensten en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het werven van nieuwe klanten. Zo biedt de oplossing klanten real time toegang tot webbased projectgegevens, wat overleg tijdens alle projectfasen mogelijk maakt. Ook biedt Test Factory strategieën en technologie voor gegevensbeveiliging, zodat meer projecten off-site kunnen worden uitgevoerd.

"Test Factory van Compuware staat aan de basis van een verschuiving naar geïndustrialiseerde, off-site kwaliteitborgingdiensten, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een consistente, uiterst veilige infrastructuur", stelt McGuffie. "De infrastructuur waarover de projectteams van Atos Origin beschikken, vereenvoudigt het opleveringsbeheer en draagt bij aan een optimale winstgevendheid."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over Compuware Corporation

Compuware Corporation zorgt dat IT voor bedrijven maximale waarde oplevert, doordat CIO's worden ondersteund bij een efficiënter beheer van de IT-activiteiten binnen hun bedrijf. De oplossingen van Compuware versnellen het ontwikkelingsproces, verbeteren de kwaliteit en vergroten de prestaties van kritische bedrijfssystemen. Daarnaast geven ze CIO's de instrumenten in handen om hun volledige IT-portefeuille te optimaliseren en deze optimaal te controleren. Dit resulteert in meer efficiency, kostenbeheersing en een hogere productiviteit van medewerkers binnen de totale IT-organisatie. Compuware is in 1973 opgericht en heeft vooraanstaande IT-organisaties uit alle delen van de wereld als klant, waaronder ruim negentig procent van de Fortune 100-bedrijven. Voor meer informatie kunt u de website van Compuware raadplegen: www.compuware.com/


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (