Ingezonden persbericht


Games for Windows - LIVE laat Xbox- en pc-gamers samen gamen

Xbox LIVE komt naar Windows Vista, te beginnen met Halo 2

Schiphol-Rijk, 14 maart 2007 - Met de uitbreiding van het games- en entertainmentnetwerk Xbox LIVE naar Windows koppelt Microsoft de populairste online gamerscommunity met het populairste gameplatform. Vanaf 18 mei aanstaande - de dag dat de Windows Vista-versie van de Xbox-hit Halo 2 wordt gelanceerd - kunnen pc-gamers via Games for Windows - LIVE communiceren met de meer dan 6 miljoen leden van de Xbox LIVE-community. In juni wordt de volgende stap gezet, met de introductie van Shadowrun: dan kunnen Windows-gamers en Xbox 360-gebruikers voor het eerst daadwerkelijk tegen elkaar spelen, via één en dezelfde online gamingservice. Ook UNO, dat in de loop van 2007 wordt verwacht, ondersteunt cross-platform gaming op Windows Vista en Xbox 360.

De lancering van Games for Windows - LIVE is een belangrijke uitbreiding van de LIVE-service, die gamers van twee platforms samenbrengt, gamers met één identiteit, één gamertag, één vriendenlijst en één scorelijst, op Xbox 360 en de Windows Vista-pc. Games for Windows - LIVE gamers kunnen gemakkelijk games vinden die hiermee werken en gamen met hun vrienden, of die nu een Windows Vista-pc of een Xbox 360 hebben. Games for Windows - LIVE komt beschikbaar in alle landen en regio's met toegang tot Xbox LIVE.

'Vijf jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van een dienst die nu de maat vormt voor online gamen,' zegt Peter Moore van Microsofts Entertainment & Devices-divisie. 'Nu brengen we niet alleen twee grote groepen met een gemeenschappelijke passie voor online games samen, maar we komen ook tegemoet aan de wensen van al die pc-gamers die zo graag 'naadloos' willen gamen en praten met zoveel mogelijk andere spelers. Iedereen wordt er beter van.'

Leden van Xbox LIVE krijgen automatisch de beschikking over de functionaliteit van Games for Windows - LIVE. Ze blijven dezelfde gamertag en dezelffde vriendenlijst gebruiken en betalen daar niets extra's voor. De kosten voor het gebruik van het LIVE-netwerk zijn gelijk voor Xbox- en Windows-gebruikers. Daarbij krijgen de pc-gebruikers toegang tot populaire Xbox LIVE-functies, zoals in-game voicechat, geïntegreerde scorelijsten en speciale servers. Ook het Silver- en Gold-lidmaatschap geldt voor zowel Xbox- als pc-gebruikers. Er zijn geen kosten verbonden aan het Silver-lidmaatschap, terwijl Gold-leden vanaf ¤ 5 (adviesprijs) pper maand de beste online-ervaring hebben. De privileges van de huidige Xbox LIVE Gold-leden gelden automatisch ook voor de titels op Games for Windows - LIVE.

Kenmerken van het Silver-lidmaatschap:


* Eén gamertag;

* Gemeenschappelijk gamer-profile;

* Gemeenschappelijke Gamerscore;

* Single-player Achievements

* Gemeenschappelijke Friends List en online-notificatie;
* Tekst- en voicechat;

* Pc-multiplayer met lijst van actieve pc-games.

Kenmerken van het Gold-lidmaatschap:


* Alles van het Silver-lidmaatschap, plus:
* Multiplayer matchmaking met vrienden;

* TrueSkill matchmaking;

* Multiplayer-scorelijst;

* Cross-platform gamen.

Met deze mogelijkheden van het LIVE-game- en entertainmentnetwerk kunnen gamers online met elkaar communiceren en de ondersteunde games spelen op beide Microsoft-platforms. Dat betekent dat er meer spelers met elkaar in contact kunnen komen dan ooit tevoren. De volgende games zijn de eerste die LIVE ondersteunen:


* Halo 2 voor Windows Vista (Microsoft Game Studios). Verschijningsdatum: 18 mei 2007. Deze langverwachte titel brengt Master Chief naar Windows Vista. Het is het allereerste wapenfeit van de nieuwe Games for Windows - LIVE-service. Windows Vista-gamers kunnen het tegen elkaar opnemen en punten scoren in de Halo-franchise, maar ook via voice- en textchat communiceren met andere leden van Games for Windows - LIVE én Xbox LIVE. Deze visueel sterk verbeterde klassieker bevat ondermeer een totaal nieuwe Map Editor voor het toevoegen van content en biedt de mogelijkheid om de game helemaal aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren de gamer. Halo 2 kan met toetsenbord en muis worden gespeeld, maar ook met de Xbox 360 Controller for Windows.
* Shadowrun (Microsoft Game Studios). Verschijningsdatum: juni 2007. In deze intense first-person shooter strijden gamers om de opperheerschappij. Ze worden beloond voor hun handigheid, slimheid, snelheid en improvisatie met een uniek arsenaal aan moderne wapens, middeleeuwse magie en geavanceerde technologie. Dit is de eerste titel waarbij Windows Vista- en Xbox 360-gebruikers het tegen elkaar kunnen opnemen, in een online competitie van maximaal zestien spelers. De cross-platform-mogelijkheden zijn voorbehouden aan LIVE Gold-leden. Meer informatie is te vinden op www.shadowrun.com.
* UNO (Carbonated Games/Mattel Inc.). Verschijningsdatum: medio 2007. Dit klassieke kaartspel is een tophit op Xbox LIVE Arcade en komt er nu ook voor Windows Vista en Games for Windows LIVE. Vier spelers nemen het tegen elkaar op via hun Xbox 360 of hun pc en verzamelen series kleuren en symbolen. UNO is nu al te vinden op MSN Games, Messenger Games en Xbox LIVE Arcade.