Politie Amsterdam-Amstelland



Softdrugs aangetroffen, drie hennepplantages ontmanteld / Amsterdam (14/03/07)

Dinsdag 13 maart zijn in Amsterdam drie hennepplantages ontmanteld. De politie ontdekte de plantages na verschillende meldingen. Alle plantages zijn ontmanteld en vernietigd. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Vogelbuurt Naar aanleiding van diverse meldingen stelde de politie een onderzoek in naar een woning in de Vogelbuurt, waarna het vermoeden ontstond dat er mogelijk een hennepplantage aanwezig was in de woning. Dinsdagochtend 13 maart rond elf uur werd bij onderzoek in de woning een hennepplantage aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. Naar aanleiding van de vondst in deze woning, stelde de recherche van wijkteam Waddenweg ook een onderzoek in, in een andere woning in dezelfde wijk. Daar werd rond twee uur die middag ook een hennepplantage aangetroffen die eveneens is ontmanteld. De recherche van wijkteam Waddenweg onderzoekt de zaak, inmiddels zijn er twee personen (47 en 49 jaar oud) aangehouden.

Orteliusbuurt Na een melding dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn in een woning in de Orteliusbuurt, is er onderzoek ingesteld door de politie. In de woning werd inderdaad een kwekerij aangetroffen. De plantage is ontmanteld en alle goederen zijn vernietigd. Rechercheurs van wijkteam Surinameplein onderzoeken de zaak, er is nog niemand aangehouden.

Leeuwendalersweg Bij controle van een voertuig op de Leeuwendalersweg rond negen uur âs avonds ontdekten twee agenten een aantal tassen met softdrugs in de achterbak van de auto. De 22-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Bij verder onderzoek in de auto werd onder andere een busje pepperspray en een mes aangetroffen en in beslag genomen.

Twee aanhoudingen verkoop illegale DVDâs / Anton de Komplein (14/03/07)

Maandagavond zijn twee mannen (39 en 53 jaar oud) aangehouden omdat zij in het bezit waren van een groot aantal illegale DVDâs. De mannen werden door een motoragent opgemerkt bij een marktkraam op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuid-Oost. In samenwerking met Stichting BREIN werd een onderzoek ingesteld en werden enkele duizenden DVDâs in beslag genomen.

Rond vijf uur maandagmiddag vielen de twee verdachten opgemerkt door een surveillerende motoragent. De twee stonden achter een marktkraam met kratten vol DVDâs. Na onderzoek bleek het te gaan om enkele honderden illegale kopieën en werd de stichting BREIN in kennis gesteld. In de woning van één van de verdachten werden nog enkele duizenden illegale DVDâs met films en computerspellen aangetroffen. Alle DVDâs werden in beslag genomen. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gevonden lichaamsdelen in Herengracht geïdentificeerd / Herengracht (14/03/07)

De lichaamsdelen die maandag 5 en dinsdag 6 maart werden aangetroffen in het water van de Herengracht zijn geïdentificeerd. Het onderzoek heeft uitgewezen dat het hier lichaamsdelen betreft van een 54-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tot op heden is de oorzaak van het overlijden niet vastgesteld. Er zijn nog geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf. Rechercheurs van bureau opsporing van district Centrum hebben de zaak in onderzoek.