Published: 17:54 14.03.2007 GMT+1 /Source: ING Real Estate

Den Haag . 14 maart 2007 | |

Media Markt huurt 6.400 m2 in Centrum Amsterdam Noord

Media Markt huurt circa 6.400 m2 in winkelcentrum Boven 't Y in Amsterdam-Noord dat de komende jaren grootscheeps wordt vernieuwd en uitgebreid door ING Real Estate Development. De winkel, de tweede Media Markt in Amsterdam, zal begin 2009 zijn deuren openen. Met de ondertekening van het huurcontract tussen ING Real Estate Development en Media Markt is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts gezet in de ontwikkeling van Centrum Amsterdam Noord.

De winkelruimte die Media Markt huurt, ligt op de begane grond en de eerste verdieping van de eerste fase van Vernieuwing Winkelcentrum Boven 't Y. Het gaat hier om nieuwbouw op de locatie van het voormalige stadsdeelkantoor en de sociale dienst. Het multifunctionele gebouw beslaat 8.600 m2 over twee lagen met grote en kleinere winkels, horeca en dienstverlening, 40 sociale huurwoningen en een parkeergarage met circa 800 openbare parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van het complex medio 2007 en vindt de oplevering begin 2009 plaats.

Vernieuwing Boven 't Y is onderdeel van de ontwikkeling van Centrum Amsterdam Noord (CAN). Tussen winkelcentrum Boven 't Y en het Noordhollandsch Kanaal wordt de komende jaren gebouwd aan een prestigieus centrum voor Amsterdam Noord. In CAN wordt het gemakkelijk en comfortabel wonen, werken en winkelen. CAN bestaat uit drie deelgebieden. Behalve Vernieuwing Boven 't Y, is er het Stationsgebied met kantoren en woningen rondom het nieuwe eindstation van de Noord/Zuid-metrolijn en het woongebied Elzenhagen tussen de Nieuwe Leeuwarderweg en het Noordhollandsch Kanaal met een mix van woningen met een tuin en appartementen. Meer informatie over CAN is te vinden op www.centrumamsterdamnoord.nl

|Perscontacten ING Real Estate:                                         |
|Wieger Sietsma, 070 341 8474, wieger.sietsma@ingrealestate.com.        |
Over ING Real Estate
ING Real Estate is een wereldwijd opererende vastgoedonderneming, actief op het gebied van vastgoedvermogensbeheer, -ontwikkeling en -financiering. Met een totale portefeuille van EUR 91 miljard en kantoren in 21 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië, behoort het bedrijf de grootste vastgoedondernemingen in de wereld. ING Real Estate is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen.

Over Media Markt
Met een netto omzet van EUR 13,3 miljard (2005) en 37.230 medewerkers vormen Media Markt en Saturn in Europa elektronicaketen nummer één. Het succes van de twee bedrijven die onder het dak van Media-Saturn-Holding GmbH samengevoegd zijn, is gebaseerd op de grote keuze aan merkproducten tegen de laagste prijs, competent advies, goede service, een eenduidige reclamecampagne en de decentrale structuur. Elke vestigingsdirecteur is tegelijkertijd mede-eigenaar van zijn winkel en is daardoor zelf verantwoordelijk voor assortiment, prijsbeleid, personeel en marketing. Media Markt en Saturn worden onafhankelijk van elkaar geleid en concurreren onderling met elkaar. De merendeels tot de METRO AG behorende groep is met 558 winkels in twaalf Europese landen vertegenwoordigd.


---- --