Gemeente Venray

collectes

Stichting Collecteplan en dorpsraden bespreken gezamenlijke collectes

De Stichting Collecteplan en vertegenwoordigers van de dorpsraden hebben vanmorgen bij de gemeente Venray om tafel gezeten om te praten over de gezamenlijke collecte in de Venrayse kerkdorpen.

Over de gezamenlijke collecte was de afgelopen week onduidelijkheid gerezen. Tijdens het overleg zijn ieders standpunten en achtergronden uitgewisseld. De Stichting bespreekt de ingewonnen informatie in de vergadering van haar Dagelijks Bestuur en in de vergadering van het Algemeen Bestuur, de 24 landelijk collecterende fondsen. Op een later tijdstip komen beide partijen weer bij elkaar om de toekomstige werkwijze te bespreken.

De Stichting benadrukte het belang van de landelijke collectekalender. Zo is voor burgers helder in welke week een fonds collecteert. Ook landelijke acties en publiciteit worden hier op afgestemd.

De dorpsraden hebben dit jaar de collectes voor een aantal fondsen gebundeld in één collecteweek. Dit vanwege het, door hen gesignaleerde, probleem om voldoende collectanten te krijgen.

Er is afgesproken dat de kerkdorpen alle informatie (draaiboek, inzamelstaten, etc) over hun inzamelingsweek doorgeven aan de Stichting Collecteplan. De Stichting gaat de informatie bekijken en bespreekt dit in de vergadering van haar Dagelijks Bestuur en in die van het Algemeen Bestuur.

Na het interne overleg bij de stichting komen de vertegenwoordigers van beide partijen nog een keer bij elkaar om het resultaat te bespreken en dit te vertalen naar de praktische invulling van de collectes in de dorpen.

Na afloop toonden beide partijen zich tevreden over het overleg. "Het was goed om een gesprek met elkaar te hebben en ieders standpunten en de achtergronden daarvan te kennen", aldus de voorzitters Snoeck van Stichting Collecteplan en Zegers van het dorpsradenoverleg.