Politie Twente

Persbericht Politie Twente 14 maart 2007

Twee mannen aangehouden na gewapende overval

Enschede

Woensdag 14 maart konden aan het eind van de middag twee personen worden aangehouden die even daarvoor betrokken waren geweest bij een gewapende overval op een winkel aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Rond 17.05 uur werd gemeld dat even daarvoor een overval had plaatsgevonden op de winkel. Twee mannen waren de winkel binnen gekomen en een van de twee had gewapend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een medewerkster van de winkel bedreigd. De tweede persoon had daarbij een greep in de kassa gedaan en beiden waren daarna de winkel uitgerend en waren lopend verdwenen in de wijk het Veldkamp achter de winkel. Signalementen werden doorgegeven en de twee werden kort daarop gesignaleerd aan de Eversstraat in Enschede. Bij het zien van de politiemensen gingen ze er hard lopend vandoor een bouwterrein op, met achterlating van twee fietsen die ze bij zich hadden.

Op het bouwterrein kon een van de twee, een 28-jarige Enschedeër, worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen. In een fietstas van een van de fietsen die achter waren gelaten troffen de politiemensen een jas aan met daarin een medicijnflesje met daarop de vermoedelijke identiteit van deze tweede persoon, een 29-jarige Enschedeër. Direct werd een onderzoek naar hem ingesteld wat resulteerde in het feit dat deze 29-jarige even later lopend op de Poolmansweg in Enschede werd gesignaleerd en kon worden aangehouden.

Beiden zijn overgebracht naar het bureau en daar in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In dit onderzoek zal o.a. mee worden genomen waar het gebruikte wapen en het weggenomen geld zijn gebleven. (07-033875)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --