Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van reeks vernielingen

Publicatiedatum: 14-3-2007 20:34:00

NIJKERK - De gebiedsagent in Nijkerk is op zoek naar getuigen van een aantal ergerlijke vernielingen. Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 maart een spoor van schade door Nijkerk en Nijkerkerveen getrokken. In totaal werden op verschillende locaties 21 ruiten vernield.

Een abri bij de rotonde van de Amersfoortseweg met de Dominee Kuyperstraat en een abri op de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen moesten het ontgelden. Verder werden bij een pand op de hoek van de Van Dijkhuizenstraat en bij een nabij gelegen horeca gelegenheid - in de volksmond bekend als "De Paddestoel" - verschillende ruiten ingegooid. Op de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen werd een brievenbus vernield, werden borden en zelfs een kunststof koe verplaatst. Maar het zwaarst getroffen is een pand van het Corlaer College in Nijkerk en de bouwplaats daarachter.

Vooralsnog is onduidelijk wie deze feiten gepleegd zou kunnen hebben. Gelet op de gepleegde feiten houdt de politie er serieus rekening mee dat de verdachten uit Nijkerk of Nijkerkerveen afkomstig zijn. Getuigen van de gepleegde vernielingen of mensen die op een andere manier over informatie rond deze feiten beschikt, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nijkerk op telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u de politie anoniem informeren? Belt u dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district west-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---