Henk de Haan woont demonstratie Iraanse oppositie bij in Brussel


30.000 Iraniërs protesteerden in Brussel 8 maart 2007

BRUSSEL, 20070314 -- (Jtwnetwork) -- Henk de Haan oud CDA lid die vier jaar de voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken in het Nederlands parlement was, woonde op donderdag 8 maart 2007 een demonstratie bij in Brussel, georganiseerd door de Nationale Raad van verzet van Iran (NCRI).

Duizenden Iraniers demonstreerden vorige week donderdag voor het gebouw waar een meeting plaatsvond tussen de EU leiders en eisten de verwijdering van de Iraanse oppositie in ballingschap uit de lijst van terroristische organisaties.

In december besloot het Europese Gerechtshof een EU beslissing van 2002 om de activa van de Volksmojahedin van Iran, ofwel de PMOI, te bevriezen ongedaan te maken. Het was de eerste keer dat een aanklacht tegen de terreurlijst van de EU succesvol was geëindigd aan de EU rechtbank. Desalniettemin heeft de Raad van Ministers van de EU, die alle 27 EU regeringen vertegenwoordigt, geweigerd de groep uit zijn lijst te verwijderen.

Henk de Haan
Henk de Haan in Brussel
Henk de Haan is één van de 1.000 Europese Parlementsleden die een verklaring heeft ondertekend, waarin hij zijn protest uit tegen de beslissing van de Raad van ministers van de Europese Unie. Hij woonde de demonstratie bij en hield een speech voor de duizenden Iraniërs die zich daar verzamelden in steun voor de Iraanse oppositie.

Vorig jaar, 15 maart is een delegatie van de Iraanse jongerenorganisatie in Nederland, Jongeren Toekomstige Wereldverbeteraars (JTW), op uitnodiging van de voorzitter van de Commissie Buitenland van het Nederlands Parlement, Prof. Henk de Haan, op bezoek geweest in het Nederlands Parlement.

De speech zal binnenkort op onze website verschijnen.

© Jtwnetwork
www.jtwnetwork.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3442&Itemid=279





Iraanse jongerenorganisatie JTW