Stichting Het Opprikkertje opgericht


DOETINCHEM, 20070314 -- Stichting Het Opprikkertje geeft beveiliger bloemen. Op 2 maart 2007 is in Doetinchem de stichting Het Opprikkertje opgericht. De stichting verzorgt regelmatig een bos bloemen voor beveiligers die betrokken zijn geweest bij een vervelende gebeurtenis tijdens het werk.

Het Opprikkertje' is ontstaan op het prikbord van de beveiligingssite van Startpagina. Medio 2004, is het idee ontstaan om een spaarpotje te regelen om een bloemetje te kunnen sturen naar collega's die betrokken zijn geweest bij een calamiteit. Dit idee heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van een stichting. Afgelopen vrijdag 9 maart is met enige trots de nieuwe website van stichting Het Opprikkertje geopend. Vanuit Doetinchem gaf penningmeester Joop Tijdink het startschot voor de vernieuwde website.

Rob Hamberg, beheerder van beveiliging.startpagina.nl heeft de nieuwe website gebouwd en sponsort de kosten van de website. Ook een aantal beveiligingsbedrijven dragen Het Opprikkertje al en warm hart toe door een jaarlijkse bijdrage.

Jan Borstel (voorzitter) en Gerard Corbier (bestuurslid) beide in het bestuur van Het Opprikkertje zijn tevens vaste prikkers van het populaire beveiliging prikbord. Jan Borstel zegt op de nieuwe website: "Het Opprikkertje is voor mij een stukje sociale betrokkenheid van mijn zijde naar de medemens toe." Hij roept collega beveiligers en werkgevers op om het initiatief te ondersteunen. Voor de financiële middelen is Het Opprikkertje namelijk geheel afhankelijk van donaties en sponsors.

Gerard Corbier: "Mijn sympathie gaat uit naar de particuliere beveiliging omdat de medewerkers in deze branche vaak op de meest vreemde tijden en soms onder de meest erbarmelijke weersomstandigheden hun werkzaamheden moeten verrichten. Helaas vernemen we regelmatig in de media dat beveiligers daarbij gewond raken, dat kan bij een ongeval zijn, maar ook uit geweld dat steeds vaker -zo lijkt het wel- tegen de beveiligingsmedewerkers wordt gepleegd."

Via dit initiatief hoopt Het Opprikkertje op een positieve manier bij te dragen aan aandacht voor de beveiligers die veelal een zeer verantwoordelijke taak te vervullen hebben. We willen graag het zonnetje zijn in een in onze ogen ondergewaardeerde maar bijzonder veelzijdige beveiligingsbranche.

Stichting Het Opprikkertje
Schermhorst 2 Web: www.opprikkertje.nl
7009 LN Doetinchem E-mail: info@opprikkertje.nl
Tel: 0314-363 789
Postbank: 4919093




Noot voor redacties:



Het Opprikkertje