Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Directoraat-Generaal Milieu Directie Stoffen, Afvalstoffen, Straling

Rijnstraat 8 Postbus 30945 2500 GX Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer www.vrom.nl der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

overleg over zwerfafval

Datum Kenmerk
SAS/2007023079

Uw brief
8 februari 2007

Geachte voorzitter,

Op 14 maart a.s. heeft u een algemeen overleg over zwerfafval gepland met mij. Op de agenda staat dan onder meer de brief van mijn ambtsvoorganger over producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen ((28694, nr. 38). In de brief wordt ingegaan op de op 20 december jl. ingediende motie (30800 XI, nr 54) waarin de Regering onder meer wordt verzocht de mogelijkheid van statiegeld of een verwijderingsbijdrage expliciet in de discussie te brengen met de producenten van verpakkingen.
Ik geef graag gevolg aan dit verzoek en zal daartoe op korte termijn overleg voeren zowel met het bedrijfsleven als ook met de gemeenten om over deze onderwerpen van gedachten te wisselen.

Omdat de onderwerpen zwerfafval en verpakkingen door betrokken partijen vaak met elkaar in relatie worden gebracht, lijkt het mij, met het oog op een zinvolle bespreking met u, goed dat ik eerst deze gesprekken heb afgerond alvorens met u van gedachten te wisselen. Het is evenwel niet mogelijk deze gesprekken al voor de door u geplande vergadering te hebben. Om een goed debat met u te kunnen voeren, stel ik u daarom voor het overleg met mij tenminste vier weken uit te stellen.

Hoogachtend,
de Minister van Volkshuisvesting,
Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

dr. Jacqueline Cramer