Saxion Hogescholen
BR>

do 08 maart 2007

Samenwerking tussen Saxion en ROC-Aventus

De opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie, Fiscale Economie en Commerciële Economie van Saxion Hogescholen, locatie Deventer, bieden in samenwerking met de economische opleidingen van ROC-Aventus in Deventer en Apeldoorn het MHBO-traject aan.
Naast hun stage van 3 dagen per week, volgen de MBO-ers 2 dagen per week colleges bij Saxion Hogescholen. Succesvolle deelname levert tijdens het eerste studiejaar op het HBO vrijstellingen op, waarmee studiewinst, variërend van enkele maanden tot meer dan een half jaar, behaald kan worden. Momenteel volgen 25 leerlingen van het ROC dit traject.
Het MHBO-traject vergemakkelijkt de overstap van het MBO naar het HBO. De ervaringen in de afgelopen jaren met studenten die dit traject volgden, bevestigen dit.

Kennismaking op 14 maart

Om de huidige 3e jaars MBO-leerlingen kennis te laten maken met de mogelijkheden die het MHBO-traject biedt, wordt op woensdag 14 maart a.s. de voorlichting `Kies Economie!' georganiseerd.

Deze voorlichting bestaat uit een managementgame op Saxion Hogescholen. Leerlingen vormen in een team een bedrijf, dat moet concurreren tegen andere bedrijven. De teams nemen beslissingen over zaken als inkoop, prijs, distributie, marktonderzoek en reclame. Daarnaast vertellen oud-MBO leerlingen hun ervaringen met het MHBO-traject.
Deze studenten sluiten in hun belevingswereld perfect aan bij de MBO-leerlingen en zij kunnen hen daardoor goed informeren over verwachtingen, moeilijkheidsgraad, de begeleiding en de route zelf.


-------- EINDE PERSBERICHT --------