Gemeente Hilversum

N. Siddré wint fotowedstrijd Dudok Dubbel

13 maart 2007
Het Hilversumse raadhuis van Willem Marinus Dudok bestaat 75 jaar. Een van de activiteiten rond dit 75-jarige bestaan is de fotowedstrijd 'Dudok Dubbel'. Deze fotowedstrijd is in 2006 georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Fotoclub Perspectief Hilversum.

De opdracht voor de fotowedstrijd was: Maak een tweeluik van het raadhuis. De deelnemers moesten een serie van twee foto's van het raadhuis inleveren met onderlinge samenhang.

Er zijn 61 tweeluiken binnengekomen. Het merendeel van de foto's is digitaal ingeleverd via de website van Hilversum Goed Bekeken. Ruim de helft van de inzenders komt uit Hilversum, een deel uit de regio, maar er zijn ook inzendingen van fotografen binnengekomen die wat verder weg wonen, bijvoorbeeld in Dalfsen, Schagen, Purmerend en Bemmel.

Een jury heeft drie prijswinnaars aangewezen. Deze jury bestond uit Herman van Bergeijk, architectuurhistoricus en docent bouwkunde aan de TU Delft, Erik Boog, wethouder Cultuur en Monumenten, Hedwig Saam, directeur van Museum Hilversum en Hans van Dijk en Robin Kuhlman, bestuursleden van Fotoclub Perspectief.

Een selectie van de inzendingen, waaronder de top 3, is tot en met 30 maart te zien in de gangen van het raadhuis.

De eerste prijs was voor mevrouw N. Siddré uit Hilversum. "In dit tweeluik gaan herkenbaarheid en onherkenbaarheid hand in hand", aldus de jury. "Door te reduceren in de compositie abstraheert de fotograaf het ontwerp van het raadhuis. Het is een gedurfde inzending met een grafische inslag".

R. Reinders uit Hilversum en F.J. van Reenen uit Maartensdijk kregen respectievelijk de tweede en derde prijs.