Studiemiddagen Arbo Thuiszorg op 15 en 20 maart 2007

Er worden in maart 2007 twee landelijke studiemiddagen over arbeidsomstandigheden (Arbo) in de Thuiszorg georganiseerd.

Op deze middagen is het centrale thema 'Samen de arbeidsomstandigheden in de Thuiszorg verder ontwikkelen en borgen'. Hierbij gaat het vooral om het verminderen van de lichamelijke belasting en het vergroten van de sociale veiligheid van de uitvoerende medewerkers.
Meerdere deskundigen zullen hun inbreng hebben op deze middagen en daar waar mogelijk handvatten aanreiken ter verbetering van arbeidsomstandigheden.

De studiemiddagen zijn een vervolg op de landelijke inspectieronde in de Thuiszorg uitgevoerd door de Arbeidsinspectie in 2006.
De organisatie ervan ligt in handen van de Arbeidsinspectie in samenwerking met de Stichting FAOT. Dit is een stichting van werknemers- en werkgeversorganisaties in de Thuiszorg.

Uitgenodigd worden met name de Arbo-Preventiemedewerkers/ergo-coaches en Arbo coördinatoren; OR-leden; managers en P&O'ers en Kaderleden werkzaam in de Thuiszorg.
Deze disciplines vormen bij uitstek de groep die samen de Arbeidsomstandigheden binnen hun organisatie kunnen ontwikkelen en borgen. Goede arbeidsomstandigheden binnen een organisatie is een gezamenlijke taak en zaak waarvan de zorgplicht en verantwoordelijkheid bij de werkgever berust.

Voor Zuid- en Midden-Nederland zal deze studiemiddag op 20 maart 2007 te Eindhoven plaatsvinden. Voor Noord- en Midden-Nederland staat deze op 15 maart 2007 te Almere gepland.

Meer informatie over het programma en de wijze van aanmelden is te vinden op www.arbeidsinspectie.nl.


Noot voor de redactie,