Universiteit van Tilburg

12 maart 2007

Herman Brusselmans in Scherts en Satire

We zijn de kunst van de humor kwijt. Op een doodserieuze manier wordt wetenschap bedreven. Toch is humor onmisbaar: met wat humor kun je relativeren, en kritischer naar normen en waarden kijken.

Hoe vaak werd vroeger de grap niet als wapen gebruikt? Het begon bij Erasmus die in zijn "Lof der Zotheid" de draak stak met machthebbers, en daarmee de aanzet gaf tot hervormingen. Herman Pleij vertelt ons in dit programma wat wij van Erasmus kunnen leren.

Tegenwoordig is de humor verbannen naar de artistieke wereld: cabaret, comedians. Ook aan schrijvers is de kunst der geestigheid toevertrouwd. Herman Brusselmans zal ons laten meegenieten van zijn tragi-komische situaties en absurdistische humor.

Info Studium Generale

Studium Generale zet zich in voor een brede academische vorming op de universiteit door het organiseren van symposia en cultuurworkshops op de UvT.

Voor nadere informatie over het symposium Scherts en Satire kun je contact opnemen met Studium Generale, Marsel van Hoorn, tel 013-4662266/2841
Info over de bereikbaarheid van de Universiteit van Tilburg vind je op www.uvt.nl/bereik.

Aan- en afmelden voor de SG-Nieuwsbrief kan op de site E-Nieuwsbrief.

donderdag 15 maart
13.00 - 14.30 uur
Dante building zaal DZ 1
Universiteit van Tilburg
Toegang gratis

sprekers:
Herman Brusselmans, schrijver te Gent
Herman Pleij, hoogleraar Universiteit van Amsterdam Nick J. Swarth, stadsdichter
Ton Linden, campusdichter

voorzitter:
Alkeline van Lenning, docent FSW UvT

Dit programma is georganiseerd in het kader van de Boekenweek 2007.

Op 14, 22 en 24 maart vinden in Tilburg meer activiteiten plaats vanwege de Boekenweek. Zie hiervoor de website van popcentrum 013 en bilbliotheek Midden-Brabant.

Studium Generale