Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Peter Blokhuis De expositie van Peter Blokhuis kreeg de titel Beiroet. Blokhuis bracht in februari 2006 een bezoek aan Beiroet. Het was ten tijde van de "cartoonrellen" en de herdenking van de moord op de vroegere president van Libanon, Hariri.

Hij tekende op straat de verwoeste huizen van de vorige oorlog, wachtenden in koffiehuizen en maakte veel foto's. Dat materiaal gebruikte hij in Nederland om schilderijen te maken. Niets wees er op dat een paar maanden later het geweld opnieuw zou losbarsten. Deze tekeningen zijn nu voor het eerst op een expositie te zien.

Theo ten Have Theo ten Have is te zien met de expositie Teer glas en macho ijzer. In zijn beelden spelen organische processen een belangrijke rol. De beelden hebben meestal een ambachtelijke en romantische uitstraling. Vaak gebruikt hij contrasterende materialen.

Veelal bestaan ze uit een gedeelte van gesmeed ijzer en uit een ander gedeelte van een meer luxe materiaal als glas of gepatineerd koper of een luxe bekleding met hout fineer of krachtig gekleurde emailles.