Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

Addendum vso beschikbaar

15 maart 2007

Het addendum op de vaststellingsovereenkomst vennootschapsbelasting (vso) is op 15 maart 2007 beschikbaar gekomen. Totstandkoming heeft langer geduurd dan gepland, aangezien het ministerie van Financiën nog haar goedkeuring moest hechten aan enkele tekstpassages. Dat is ook de reden dat onderdelen van de vso nogal (fiscaal-)technisch zijn geformuleerd. Met het addendum wordt de vso een nog steviger overeenkomst.

In het addendum zijn de volgende zaken opgenomen: o de nadere invulling van de opschortende voorwaarden in artikel 7.5 lid 6 van de vso (economische verwevenheidseis van de fiscale eenheid omzetbelasting en de reorganisatievrijstelling voor de overdrachtsbelasting)
o de maatstaf voor heffing (omzetbelasting en overdrachtsbelasting) o het herstellen van een aantal verschrijvingen in de vso o overige bepalingen, met daarin het derdenbeding voor dochtervennootschappen en nadere invulling van de adviescommissie.

Het addendum vormt een onlosmakelijk deel van de vso. Dit betekent voor corporaties dat naast de beide getekende vso's (met de naam ingevuld op pagina 5 en parafen op iedere pagina van de bijlage) ook het getekende addendum, in tweevoud, voorzien van een paraaf op iedere pagina, geretourneerd moet worden aan Aedes.

Ook voor het addendum geldt dat corporaties tot 30 maart de tijd hebben om te ondertekenen. De beide ondertekende addenda kunnen (naast de beide ondertekende vso's) aangetekend worden verstuurd naar Aedes, t.a.v. Marianne Fey, Postbus 611, 1200 AP Hilversum.

Mochten corporaties de vso nog niet hebben ondertekend, dan adviseren we dat alsnog te doen. We zijn ervan overtuigd dat de vso voor iedere corporatie een bruikbare oplossing biedt en dat het resultaat met dit addendum nog beter is geworden.

* Addendum vso, d.d. 15 maart 200774 Kb

* Toelichting op het addendum vso, d.d. 15 maart 200782 Kb