Gemeente Haarlemmermeer


13 maart 2007

Pier K bereikt in Nieuw-Vennep hoogste punt

De bouw van de vestiging van Pier K bij het Harmonieplein in Nieuw-Vennep vordert gestaag. De eerste paal ging in het voorjaar van 2006 de grond in en donderdag 15 maart wordt het hoogste punt bereikt. De bouwers, de gemeente Haarlemmermeer en Pier K willen dit moment even vasthouden en koesteren.

U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst begint om 15.30 uur. Wethouder Herman Tuning (kunst en cultuur) en directeur Margriet Ronner van Pier K zijn de sprekers. Naar verwachting wordt de vlag rond 15.50 uur gehesen. Een ander programmaonderdeel is de overhandiging van een krat met 'pannenbier'.

De 15-jarige Hoofddorpse multi-instrumentalist Jamie Chua zorgt voor de muzikale omlijsting. Hij volgt al zo'n zeven jaar pianoles bij Pier K. In 2003 won hij de tweede prijs tijdens het Pier K Pop & Jazz festival.

Drie zalen

In de Vennepse vestiging van Pier K komen drie zalen van verschillende afmetingen. De grootste, voorzien van een uitschuifbare tribune voor het publiek, biedt ruimte aan zo'n 150 bezoekers. Aan de pleinkant is een cultureel café gesitueerd waar cursisten en passanten terecht kunnen.

Dat Pier K in Nieuw-Vennep neerstrijkt bij het Harmonieplein is niet toevallig. Het Harmonieplein, een met groen omzoomd plein van zo'n 60 bij 100 meter, is de aangewezen plek voor kleinschalige evenementen. Er komt dan ook een muziekkoepel op te staan. Door zich op het Harmonieplein te vestigen, kan Pier K haar eigenlijke functie, het verspreiden van kunstonderwijs, uitstekend combineren met een spilfunctie in het culturele en maatschappelijke leven van Nieuw-Vennep. Met andere woorden, Pier K is een belangrijk middel om het nieuwe hart van Nieuw-Vennep aan het kloppen te krijgen.

Schema

Als de bouw volgens schema blijft verlopen, kan het Vennepse onderkomen van Pier K begin oktober van dit jaar worden geopend. Donderdag aanstaande draait het om het bereiken van het hoogste punt.