Nieuwe website voor de tijdelijk verhuur van de eigen woning


http://www.verhuurmijnhuis.nl

BERGEN, 20070315 -- Een nieuw initiatief op internet maakt het mogelijk op vakantie te gaan en tijdelijk het eigen huis te verhuren aan andere vakantiegangers. Aanleiding is het succes van Aan Zee vakantiehuizen dat al meer dan 600 particuliere huizenbezitters aan de Nederlandse kust wist over te halen hun huis tijdens hun vakanties te verhuren. Nu is er www.verhuurmijnhuis.nl dat zich nationaal én internationaal richt op particulieren die hun eigen woning of hun tweede huis in binnen- en buitenland willen verhuren.

Het idee komt van Aan Zee en van VillaXL. VillaXL ( http://www.villaxl.com ) verhuurt villa's, appartementen en vrijstaande huizen in Europa en daarbuiten. Aan Zee (www.aanzee.com) groeide de afgelopen vijf jaar uit tot de grootste verhuurder van (vooral luxe-) vakantiehuizen langs de Nederlandse kust. Beide reisorganisaties hebben inmiddels een jarenlange ervaring in de verhuur van vakantiehuizen. Bijzondere huizen die buiten de verhuurperiode om gewoon bewoond worden blijken ongemeen populair bij huurders uit binnen- en buitenland (vooral Duitsland, België en Groot-Brittanië).

Eigenaren die hun huis aanmelden krijgen bezoek van een medewerker die een uitgebreide foto- en tekstpresentatie maakt van het huis voor op de website. Dit gebeurt op basis van no cure-no pay. Via e-marketingstrategieën en verschillende domeinnamen worden klanten gericht naar het aanbod geleid. De boekingen en de financiële afhandeling worden door Aan Zee en VillaXL verricht. Ook eventuele annuleringen en verzekeringen worden via deze reisorganisaties geregeld, zodat de verhuurder onbezorgd met vakantie kan. Zijn vakantiegevoel wordt nog versterkt doordat ruim voor aankomst van de gasten in zijn eigen huis de huursom al op zijn bankrekening bijgeschreven is.