Ingezonden persbericht


A Dying Giraffe Night in club Bazart

TASTE SOME POP! 'A DYING GIRAFFE LABELNIGHT'
Vrijdag 16 maart in Bazart ft. MONOKRAFT, MUCHO MAESTRO, MUMMY'S A TREE en NICAD

Het Nijmeegse Dying Giraffe Recordings timmert aan de weg met een mooie stal aan nationale en internationale DIY (Do It Yourself)-bands. Het ondersteunt de bands via online promotie en distributie en brengt zelf geregeld releases uit. Keywords voor de Dying Giraffe-bands zijn eigenzinnigheid, creativiteit en ijver. Geen muzikale beperkingen, een eigen koers varen en spelen, vooral veel spelen!

Onder het motto 'Taste Some Pop! A Dying Giraffe Labelnight' bieden verschillende bands uit de Giraffestal een avondvullende muzikale popproeverij met gelijke delen indie, pop, rock en elektronica, verpakt in fraaie en verrassende liedjes met een 'hook'.

Tijdens de editie in Bazart op vrijdag 16 maart spelen de volgende vier bands een volledige set:


1. Monokraft (www.monokraft.nl)

MONOKRAFT laveert behendig tussen inventief, pop, melancholie, noise en indierock en waagt zich net zo goed aan een catchy punkertje van 2 minuut 34 als aan 8 minuten en 21 seconden quasi-instrumentele voorzichtigheid. Denk Mogwai, Interpol, Weezer, the Frames, Millonaire en dEUS maar eens op een hoop en u bent een heel eind op weg. Ook Monokraft is het komende jaar als één van de 6 Dommelsch Locals Only! van Live XS on tour door het Nederlandse clubcircuit. Prijsnummer van eerste EP Hi-Fi Chronicles, 'Hero', schopte het tot de draailijstjes van Kink FM. Eerste full-length zit in de pijplijn.


2. Mucho Maestro (www.muchomaestro.nl)

Mucho Maestro is de vleesgeworden eigentijdse renaissance van 'De Nieuwe Muziek' uit de jaren 20 en laat zich omschrijven als een smeltkroes van muzikale collectieven zoals Kaizers Orchestra, Franz Ferdinand, Primus en Tom Waits; vergelijkingen zijn ook getrokken met de art/post punk groepen The Clash en Kaiser Chiefs.

Mucho Maestro staat - met tekstuele thema's als sociale armoede, geestelijke armoede, spirituele armoede, intellectuele armoede en gewoon geen geld hebben - garant voor absolute live sensatie!


3. Mummy's a tree (www.mummysatree.com)

Mummy's a tree is begonnen aan haar tweede jeugd. Na de split in 2001 opereerde liedjesschrijver Stefan van den Berg (zang/gitaar) een aantal jaren in de luwte en beoefende andere muziekstijlen (o.a. Nederlandstalig jaren '50). Hiermee woei een frisse wind door zijn hoofd. Mummy's a tree werd nieuw leven ingeblazen. Denk: warme luistermuziek vol herfstige tinten. De recente langspeler oogstte lovende kritieken en bracht de band op de podia van o.a. de Locals only latenight presentation (Paradiso) en Music hall (VPRO).


4. Nicad (www.nicad.org)

Volgens OOR een wereldband uit Nederland en niet alleen vanwege de bandleden die vanuit alle hoeken en gaten van onze globe (Nippon, Israel, Chili, Amerika en Duitsland) in standplaats Den Haag zijn neergestreken. Daar ontmoeten de mannen elkaar op het conservatorium. Muzikaal zwermt de sound breed uit van avant-garde naar post-rock, van blues naar punk en van dronken naar nuchter. Voeg daar nog wat snufjes dans aan toe (latin, drum&bass, electro) en je weet niet wat je overkomt. Dat was ook de teneur van de lovende recensies die de band ontving in 2006, na het uitbrengen van langspeler Everyday I Grow.

Alle feiten op een rijtje:

Naam: Taste Some Pop! A Dying Giraffe Labelnight
Bands: Monokraft, Mucho Maestro, Mummy's a tree, Nicad Datum: vrijdag 16 maart
Tijd: 20:00
Entree: 4 euro

Adres en OV-gegevens:
Bazart
Loosduinsekade 725
T: 070 3239652
Tram 2 richting Kraaijenstein, halte Nieuwendamlaan www.bazart.nl

www.dyinggiraffe-recordings.com

---- --