Ingezonden persbericht


CNN documentaire over slachtoffers van grootschalig drugmisbruik in Afghanistan

Vrijdag 16 maart in World's Untold Stories:

BROTHERS OF KABUL

In deze documentaire, uit de serie World's Untold Stories, wordt een verontrustend beeld geschetst van het grootschalige drugsmisbruik in het door oorlog verscheurde Afghanistan. Niet alleen de oorlog heeft een vernietigende invloed op het land, ook de drugs en drugsindustrie tast het land en haar bewoners in toenemende mate aan. Afghanistan is 's werelds grootste opiumproducent, het bezit een uitgebreide industrie die voldoet aan de onverzadigbare behoeften van heroïneverslaafden over de gehele wereld. Maar ook in het land zelf vallen slachtoffers. Reza en Hussein zijn twee broers die leven in de smerigste buurt van Kabul's Oude Stad. De heroïne heeft hen volkomen in de greep en maakt hen tot verschoppelingen in een maatschappij die op geen enkele manier in staat is om dit soort slachtoffers op te vangen. Hun enige hoop op afkicken is gevestigd op Kabul's psychiatrische ziekenhuis waar het krijsen van patiënten die elektroshock therapie ondergaan in alle gangen te horen is. Toch zijn de broers vastbesloten: "Als je me ooit nog in een van de drugsholen tegenkomt, schiet me dan maar neer" aldus Hussein.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

Brothers of Kabul wordt uitgezonden op:

Vrijdag 16 maart om 19.00 uur

Zaterdag 17 maart om 12.00 uur en 23.00 uur

Zondag 18 maart om 22.00 uur


---

Noot voor de redactie (