Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

maandag 12 maart 2007


Gezamenlijke bijdrage van Zeeuwland, gemeente, Loostad Vastgoedontwikkeling & Boender en Maasdam

Het andere wonen op Schouwen-Duiveland. Onder dit motto presenteren woningbouwvereniging Zeeuwland, Loostad Vastgoedontwikkeling & Boender en Maasdam (de projectontwikkelaars van Waterwijk Zierikzee) en de gemeente Schouwen-Duiveland zich tijdens de Woningexpo. Deze wordt van vrijdag 16 maart tot en met zondag 18 maart gehouden in de vernieuwde Zeelandhallen in Goes.
Schouwen-Duiveland presenteert zich ook tijdens deze tweede woningmanifestatie gezamenlijk in een Schouwen-Duiveland paviljoen van 64 m2. Op verzoek van Zeeuwland, de ontwikkelaars en de gemeente heeft De Vries Communicatiecentrum een concept ontwikkeld waarin begrippen als (het andere) wonen, werken en leven in een gastvrije omgeving en leefbaarheid centraal staan. Het andere wonen houdt meer in dan alleen een ruim en gevarieerd woningaanbod. Bijzondere en aansprekende architectuur, de aanwezigheid van voorzieningen, een veilige en schone leefomgeving, voldoende ruimte en de gunstige ligging van Schouwen-Duiveland ten opzichte van de Randstad kunnen bepalend zijn of iemand op Schouwen-Duiveland wil wonen.
Veel aandacht wordt besteed aan de bouw van Poortambacht 11, Waterwijk Zierikzee, waarbij langs en zelfs in het water woningen verrijzen in de koop- maar ook in de huursector. Via een film (ook te zien op waterwijkzierikzee.nl) over deze nieuwe woonwijk kan men kennis maken met deze nieuwe manier van wonen.

Maar ook projecten als Noorderpolder, woningbouwplan Stoofweg (Dreischor), het project d'Heule 2 (Nieuwerkerk) en het Business Park dat aan de zuidkant van Zierikzee ontwikkeld wordt krijgen in de stand ruimschoots aandacht.
De WoningExpo richt zich op woonconsumenten (kopers en huurders) met het doel het wonen, werken en leven in kaart te brengen. Daarvoor leveren provincie, gemeenten, projectontwikkelaars, makelaars, verzekerings- en hypotheekadviseurs een bijdrage aan deze manifestatie.
De beurs is geopend: vrijdag 16 maart van 10.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 17 maart en zondag18 maart van 10.00 tot 18.00 uur.

Zeeuwland:A. de Ceuster, tel. 0111 418 080

Loostad Vastgoedontwikkeling & Boender en Maasdam: A. Wolven, tel 055 36 83 800

Gemeente : E. Schaalje tel 0111 452 437