Gemeente Assen


Actueel

'Gezonde Voeding en Bewegen' in Brede School Peelo

Assen, 15 maart 2007

Met een cooling down eindigt vrijdag 16 maart de projectweek 'Gezonde Voeding en Bewegen' in Brede School Peelo. Alle 700 kinderen van De Scharmhof, De Veldkei en 't Peelerprutteltje gaan het schoolpleinen rekken en strekken om vervolgens de beweegweek dansend af te sluiten.

De week begon maandagmorgen om 9.00 uur met een warming-up voor de kinderen van OBS De Veldkei, CBS De Scharmhof en Peuterspeelzaal 't Peelerprutteltje. Tot de cooling down op vrijdagmorgen om 11.45 uur is er een gezond en sportief programma voor alle leerlingen. Zo krijgen de kinderen in het kader van het SchoolGruiten - project twee keer groente en fruit, zijn er lessen over smaak, reclame en gezonde voeding, wordt er les gegeven in zitballen en worden er actieve pauzespelletjes gehouden.

Daarnaast is er een onderzoek gestart naar de leefstijl van kinderen in groep 7 en 8. Van alle kinderen is de Body Mass Index (verhouding lengte - gewicht) gemeten. Daaruit blijkt dat ongeveer 20% van de kinderen te zwaar is. De kinderen uit de groepen 7 en 8 leren een stappenteller gebruiken en gaan samen bedenken hoe ze iedere dag op de norm van 10.000 stappen kunnen komen.