Ingezonden persbericht


Second Home beurs verwelkomt steeds jongere kopers tweede huis

"De gemiddelde leeftijd van kopers van een tweede huis ligt steeds lager", aldus Bart Strijker, projectmanager van Second Home International. Op deze consumentenbeurs -die morgen haar deuren opent- vinden bezoekers een aanbod van enkele tienduizenden woningen in binnen- en buitenland. "Het aantal mensen dat een tweede huis koopt laat de laatste jaren een duidelijke stijging zien. Enerzijds wordt die groei veroorzaakt door wat wij de traditionele groep kopers noemen. Dat zijn Nederlanders tussen de 45 en 60 jaar met een bovenmodaal inkomen. Anderzijds zien wij dat er sprake is van een duidelijke groei in de leeftijdscategorie dertig plus. Opvallend daarbij is het verschil in oriëntatie. Terwijl de traditionele koper vooral gericht is op Frankrijk en Spanje, zijn de dertigplussers in het bijzonder geïnteresseerd in woningen in Centraal en Oost Europa."

Designerappartementen

Strijker: "De groep dertigplussers is breed georiënteerd, zowel binnen als buiten Europa. Buiten de Europese grenzen blijken het Caribische gebied en Zuid-Afrika erg populair te zijn. Ook wordt tijdens deze editie van Second Home International voor het eerst Dubai vertegenwoordigd door aanbieders uit het land zelf. Een tweede woning in Sports City of op de Palm Eilanden van Dubai, je kunt het gewoon in Utrecht regelen. Zij die op zoek zijn naar een trendy onderkomen, kunnen terecht bij aanbieders van designerappartementen."

Afgestemd aanbod

De voorkeur van de traditionele koper komt overeen met de resultaten van de bezoekersenquête die tijdens de vorige editie is uitgevoerd. Frankrijk (23%) en Spanje (29%) staan daarbij bovenaan de Top 5 van populaire bestemmingen. Strijker: "Francofielen kunnen hun hart ophalen, want het aanbod van Franse huizen is wederom toegenomen. Datzelfde geldt voor het huizenaanbod uit Spanje en dan in het bijzonder de Costa del Sol. Uit de enquête bleek overigens ook een toegenomen belangstelling voor Turkije. We hebben het Turkse aanbod voor deze editie dan ook extra nauwkeurig geselecteerd, waardoor het een kwalitatieve impuls heeft gekregen. We houden nu weer een enquête, zodat we het aanbod voortdurend kunnen afstemmen op de wensen van de bezoeker. "

Seminars

Tijdens de beurs kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een seminarprogramma. Tijdens kortlopende sessies wordt door specialisten ingegaan op de juridische en fiscale aspecten die komen kijken bij het kopen van een huis in het buitenland. Wat zijn veel gemaakte fouten en waar moet je als potentiële koper allemaal aan denken? Op www.secondhome.nl staat een compleet overzicht van de seminars.

Praktisch

Openingstijden Second Home International 2007: vrijdag 16 maart tot en met zondag 18 maart 2007. Vrijdag 16 maart van 11.00-19.00 uur, zaterdag 17 en zondag 18 maart van 11.00-18.00 uur. Locatie: Jaarbeurs Utrecht, hal 10 & 11. Entreeprijs: ¤ 9,50, kinderen tot en met 16 jaar hebben vrij entree. In het weekend is er een crèche aanwezig.

Noot voor de redactie-