Gemeente Weert

15 maart 2007

Burgemeester en wethouder op bezoek bij moskeeËn

Burgemeester J. Niederer en wethouder L. Heuvelmans (portefeuille integratie) bezoeken de komende week de drie moskeeën in Weert. Het bezoek is bedoeld om de contacten van het gemeentebestuur met de moskeebesturen te bestendigen.

In tijden dat er "iets aan de hand is" in Nederland, dat er spanningen zijn of overlast van bijvoorbeeld jongeren, worden gesprekken georganiseerd tussen gemeente en moskeebesturen om over het probleem te praten. Burgemeester en wethouders van Weert vinden het echter belangrijk om ook in tijden dat er niets aan de hand is, als het goed gaat, goede contacten te onderhouden met de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Vandaar nu dit bezoek. Overigens zal ook de betreffende gebiedsmentor van de politie aan de drie gesprekken deelnemen. Voor de gebiedsmentoren is het van groot belang goede contacten te onderhouden met de moskeebesturen en de allochtone gemeenschappen.

Jongeren
Onlangs verscheen het rapport "Extreem? Moeilijk! Extreem en radicaal gedrag van jongerengroepen in Limburg". Daaruit blijkt, dat het in Weert (in vergelijking met andere steden in Limburg) best goed gaat met de jongeren. Daar is het gemeentebestuur erg blij mee en dat wil men ook aan de gemeenschap laten weten.

Noot voor de pers,

Gemeente Weert