FEM Business: Loslopend wild op de AEX / Akzo ruilt Organon in voor cash

Donderdag 15 maart 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 11, vanaf vrijdag 16 maart in de kiosk)

Loslopend wild op de AEX
Wat hebben DSM, Philips en Aegon met elkaar gemeen? Het zijn speeltuinen voor private-equityhuizen. Ondernemingen met een gebrek aan focus of een tekort aan synergie tussen hun werkmaatschappijen zijn een aantrekkelijke prooi voor investeerders.

Akzo ruilt Organon in voor cash
Het is nu al een historische overname, de verkoop van Organon aan Schering Plough. Betekent de transactie die Akzo 11 miljard euro oplevert ook het einde van het onderzoek naar geneesmiddelen in Nederland?

Nederland sponsort Formule 1
In Australië begint zondag het nieuwe Formule-1-seizoen, dat wereldwijd door 850 miljoen tv-kijkers wordt gevolgd. Nederlandse sponsors trekken de portemonnee.

Innovatieplatform: veel geblaat, weinig wol
Wat gebeurt er met een praatclub van de overheid die zijn gebrek aan nut een en andermaal heeft bewezen? Juist, die blijft nog vier jaar bestaan. Het innovatieplatform van premier Jan Peter Balkenende krijgt een tweede kans.

Vrouwen ondernemen beter
De tijd dat hiërarchisch ingestelde mannen bepaalden wat er in de boardrooms gebeurde, is voorbij. Intuïtie, empathie en zorgzaamheid gaan het volgens schrijfster en oud-topvrouw Margaret Heffernan helemaal maken.

Verder in FEM Business:


* De nieuwe Toyota Prius heeft een stopcontact
* Belgen bestormen Nederlandse hypotheekmarkt
* Geen gebrek aan aandacht voor uitgever Wegener
* AutoRai lokt bezoekers met primeurs en vrouwen
* Wie koopt Endemol, en wie zeker niet?

Informatie:
Arne van der Wal 06 22 31 37 18 / Jean Dohmen 06 520 370 25 / 020.515.98.52 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.