Gemeente Spijkenisse


Basisscholen in beweging: 600 leerlingen maken kennis met sport

16 maart 2007

Sport- en Spelinstuif
Het sportteam van de gemeente Spijkenisse organiseert de komende tijd diverse sportieve kennismakingslessen voor basisschoolleerlingen uit groep 3, 4 en 5. Vooral karate, taekwondo, jiujitsu en atletiek zijn erg in trek.

Ruim 300 leerlingen uit de rayons West en Oost maken momenteel kennis met één van deze zelfverdedigingsporten. De zelfverdediginglessen worden verzorgd door sportschool Richard de Bijl & Chita Gross en Yu Sin Kwan.

Voor de kennismakingslessen atletiek, die door atletiekvereniging Spark worden gegeven, hebben ruim 50 basisschool kinderen uit groep 5 en 6 in rayon Noord zich aangemeld. In totaal krijgen de kinderen zes lessen om een goed beeld van de sport te krijgen. De bedoeling van de kennismakingslessen is ook dat de kinderen zo enthousiast worden, dat ze lid worden van een sportvereniging.

Hartstikke leuk: kies voor hart en sport
Ook voor de iets oudere basisschoolleerlingen zijn er kennismakingslessen. Momenteel maken 272 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kennis met diverse sporten in het kader van Kies voor Hart en Sport van het project Hartstikke Leuk.

Bij dit project werkt de gemeente Spijkenisse samen met de GGD Zuid Hollandse Eilanden en hebben diverse sportaanbieders hun deuren voor de leerlingen geopend om kennis te maken met hun sport.

Het project Hartstikke Leuk besteedt aandacht aan voeding, gezondheid, bewegen en sport. Het project bestaat ondermeer uit ontbijtlessen voor groep 8, éénmalige workshops panna voetbal, breakdance en mountainbiken voor groep 7 en een sportcursus naar keuze van vijf lessen voor de groepen 7 en 8.