Senternovem


* FAQ

reach links
Nieuws

15-03-2007 | Minister van der Hoeven opent officieel de REACH-helpdesk

Minister van der Hoeven heeft tijdens de REACH
voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 14 maart 2007 de REACH-helpdesk officieel geopend. REACH staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperkingen van Chemische stoffen. Het is de nieuwe Europese regelgeving voor de omgang met chemische stoffen. REACH treedt op 1 juni 2007 in werking.

REACH richt zich op producenten en importeurs van chemicaliën en alle bedrijven die te maken hebben met stoffen of preparaten of stoffen in voorwerpen. Om bedrijven en branches goed voor te lichten over deze nieuwe en ingrijpende verordening heeft de overheid een voorlichtingstraject opgezet. Een belangrijke mijlpaal hierin was de voorlichtingsbijeenkomst voor brancheorganisaties van 14 maart 2007. Op deze dag kregen de brancheorganisaties inzicht in de consequenties van REACH voor de bedrijven in hun branche en de hulpmiddelen waarmee de overheid hen ondersteunt bij de implementatie.

Minister van der Hoeven opent officieel de REACH-helpdesk

Minister van der Hoeven opent de REACH-Helpdesk

De voorlichtingsbijeenkomst bestond uit een plenair ochtendprogramma en een middagprogramma met workshops. In de ochtend werden ervaringen met REACH besproken en vond de kick-off plaats van de helpdesk en een vraaggesprek met de bewindslieden van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van VROM en de voorzitter van VNO-NCW (mede namens MKB-Nederland). In de middag werden vier verschillende workshops gegeven: workshop rollen en verplichtingen, workshop samenwerking (consortia en SIEFs), workshop communicatie in de keten en een workshop implementatie REACH in een voorbeeldbedrijf.

De presentaties van het plenaire ochtendprogramma en van de workshops kunt u vinden in de downloads in de rechterkolom. Een uitgebreid verslag van de dag zal binnenkort op deze site worden geplaatst.

Peter Spijkerman, Hans van der Vlist, Maria van der Hoeven

vlnr: Peter Spijkerman (SenterNovem), Hans van der Vlist (VROM), Maria van der Hoeven (EZ)