Gemeente Alkemade


Het college op bezoek bij het GIPS-project

16-03-2007

Op woensdag 14 maart heeft het college, vertegenwoordigd door de wethouders Van Velzen en Schoonderwoerd, een bezoek gebracht aan het GIPS-project in sporthal de Tweesprong. Naast deze beide wethouders waren ook de raadsleden Angela van der Plas en Yvonne Peters aanwezig. Het college en de raadsleden waren door de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Alkemade uitgenodigd aanwezig te zijn bij het GIPS-project in het kader van 'het college op bezoek'.

Het doel van het GIPS-project is basisschoolleerlingen kennis te laten maken met het begrip handicap en hen spelenderwijs te laten ervaren hoe het is om zelf een handicap te hebben. ´s Ochtends werden er in de Tweesprong oefeningen gedaan waarbij de kinderen en ook de college- en raadsleden zelf aangepaste sporten konden beoefenen, bijvoorbeeld in een rolstoel of met een blinddoek om. 's Middags kregen de aanwezigen een video te zien over gehandicaptensport en over de KNGF Geleidehonden. Het bezoek werd afgesloten met een vraaguurtje, waarbij de leerlingen vragen konden stellen aan mensen met een lichamelijke of visuele handicap.

'Het college op bezoek' is bedoeld om vrijwilligersorganisaties waardering en interesse te tonen vanuit de gemeente. Wilt u, als vrijwilligersorganisatie, ook in aanmerking komen voor een bezoek van het college, kijken dan eens op deze website bij Alkemade in beeld - vrijwillgers.