Politie Groningen

Vrijdag 16 maart 2007

Provincie Groningen, 16-03-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van val van fiets

De politie zoekt getuigen van een incident dat donderdagmiddag op de kruising van de Hereweg met het Zuiderpark omstreeks 16.50 uur plaatsvond. Een 30-jarige vrouw uit Groningen alarmeerde de politie nadat zij volgens eigen zeggen van haar fiets werd geduwd door een man. Ze werd door meerdere omstanders overeind geholpen. De vrouw liep schaafwonden op en hield een pijnlijke knie en elleboog aan de val over. De man, 32 jaar uit Ter Apel, werd kort daarop aangehouden en gehoord. Aangezien de verdachte en de vrouw een verschillende lezing hebben, is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets kunnen zeggen over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Centrum, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: vrouw negeert rode licht spoorwegovergang

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmorgen bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg bekeurd. Zij fietste tussen de spoorbomen door, terwijl deze al dicht waren. Daarnaast voldeed haar fiets aan de zogenaamde gestolen kenmerken. Controle wees uit dat de het rijwiel ook daadwerkelijk gestolen was in Drenthe. De fiets werd in beslag genomen voor nader onderzoek. De vrouw verklaarde de tweewieler op internet te hebben gekocht. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bierdief verzet zich bij aanhouding

Een 30-jarige Stadjer is donderdagmiddag op het Damsterdiep ingerekend voor diefstal. Agenten kregen een melding van winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep. Nadat hij betrapt was, werd hij vastgehouden. De dief rukte zich echter los en ging er vandoor. Zijn signalement werd doorgegeven en parkeercontroleurs zagen de verdachte op het Damsterdiep. Daar werd hij ingerekend, maar omdat hij zich verzette, waarschuwden agenten dat ze geweld zouden gaan gebruiken. Zelfs dat kon de man niet tot bedaren brengen. Pepperspray werkte wel. Hij werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist vertoont gevaarlijk rijgedrag

Een 29-jarige automobilist uit Emmen is donderdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed een agent op de Radesingel bijna omver, terwijl hij in een verboden rijrichting reed. Via een verkeersdrempel reed de man vervolgens een doodlopende weg in. Op de kruising met de Steentilbrug reed hij nog bijna een man ondersteboven. De automobilist werd korte tijd later tot stoppen gedwongen. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat de Emmenaar ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor mocht de man het bureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief ingerekend

Een agent betrapte donderdagnacht aan de Tingtangstraat een 39-jarige Stadjer op heterdaad toen hij een fiets openbrak. De Stadjer wilde wegfietsen, toen de agent van zich liet horen. Hij probeerde nog weg te komen, maar dat was hem niet gegund. Hij werd ingerekend en hij bekende de diefstal. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen/Haren: verkeerscontroles

De politie heeft donderdag op verschillende locaties het verkeer gecontroleerd. Op het Overwinningsplein, Helperplein, Van Lenneplaan, Semmelweisstraat, Canadalaan, Hereweg, Parkweg en Esperantostraat kregen eenenvijftig mensen een bekeuring. Vijfendertig negeerden het rode verkeerslicht. Veertien personen parkeerden foutief. Eén reed een geslotenverklaring in en tenslotte belde één persoon niet-handsfree. Ook werd een gestolen fiets aangetroffen. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek. Op de Bornholmstraat, Paterswoldseweg, Verlengde Lodewijkstraat, Verlengde Hereweg, Oude Stationsweg en de Meerweg in Haren kregen vijfenvijftig personen een bekeuring: gordel (33x), snelheid (11x), negeren roodlicht (1x), parkeren (3x), helm (1x), mobiel bellen (2x) en vier voor diverse andere overtredingen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3186, aantal overtredingen: 176, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Haren, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1525, aantal overtredingen: 139, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oude Pekela: veel bekeuringen voor bromfietser

Een 20-jarige inwoner van Oude Pekela verliet donderdagmiddag het politiebureau met een rits aan bekeuringen op zak. Agenten zagen de man op de IJsbaanlaan in zijn woonplaats rijden op een aftandse bromfiets. Bij controle bleek ongeveer alles fout wat goed had moeten zijn. De bromfiets was nagenoeg rijp voor de sloop, vertoonde diverse gebreken en was niet voorzien van een kenteken. De Pekelder droeg geen helm en beschikte niet over de benodigde papieren. Hij bleek bovendien te hebben gedronken en noteerde een promillage van ruim 1 op de ademanalyse. Behalve de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod overhandigd.

Appingedam: motorfiets verdoezeld na ongeluk

De politie is een onderzoek begonnen naar het verdoezelen van een motorfiets na een verkeersongeluk donderdagavond in Appingedam. En 22-jarige inwoner van Delfzijl raakte in een bocht op de Van Iddekingesingel de macht over het stuur kwijt van zijn motorfiets nadat hij tegen een geparkeerde auto was gebotst. De Delfzijlster kwam uiteindelijk tegen een woning tot stilstand. Toen de politie arriveerde, stond het slachtoffer enkele honderden meters verderop met enkele jongens. De motorfiets was verdwenen. Volgens enkele getuigen had een aantal jongeren de motor weggesleept. Agenten vonden enige tijd later een zwaar beschadigde motor achter een woning aan de Plataanlaan. De bestuurder werd met onder meer hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd in verband met mogelijk alcohol- of drugsgebruik een bloedproef afgenomen. Het politieonderzoek moet duidelijk maken wie de motorfiets heeft weggesleept en waarom.

Heiligerlee: fietsendief na achtervolging aangehouden

Een zestienjarige inwoner van Winschoten kwam er donderdag achter dat het niet handig is op een gestolen fiets rond te rijden in een dorp waar de tweewieler is ontvreemd. Een inwoner van Heiligerlee zag 's ochtends op de provinciale weg de gestolen fiets van zijn vrouw met daarop een hem onbekende jongeman. Deze verkoos onmiddellijk het hazenpad. Hij werd uiteindelijk na een achtervolging door de Heiligerleester en de politie in een nabijgelegen bos aangehouden.

Hoogezand: man aangehouden voor ernstige mishandeling

De politie heeft donderdag in een pand aan de Johannes Vermeerstraat een 26-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden die wordt verdacht van poging tot doodslag. De man zou onlangs zijn vriendin ernstig hebben mishandeld. In de woning werden een zogeheten startpistool en een groot mes gevonden alsmede een zakje hasj. De man is ingesloten.