Politie Haaglanden

Persberichten 16 maart

Haaglanden, 16-03-2007

Politie verijdelt inbraak bankgebouw
Den Haag - Bij een bank aan de Koninginnegracht vond donderdagavond 15 maart om 21.00 uur een inbraak plaats. Een getuige zag dat enkele personen de deur intrapten en hierna het pand betraden. Hij belde direct de politie die met diverse eenheden een groot onderzoek instelde. Nadat het pand was afgezet, zagen agenten dat enkele personen met tassen het bankgebouw wilden verlaten. Bij het zien van de agenten renden de mannen weer het bankgebouw annex parkeergarage in. Drie mannelijke verdachten (30, 31 en 32) uit Amsterdam konden nog in de parkeergarage en in het pand worden aangehouden. De verdachten verzetten zich tegen hun arrestatie. De verdachten zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Illegale verkoop goudkleurige ringen
Den Haag - Twee Roemeense vrouwen van 41 en 52 jaar, probeerden donderdagmiddag 15 maart op de Zoutkeetsingel nepsieraden te verkopen. Surveillerende agenten zagen dat de vrouwen verdacht gedrag vertoonden, waarna een getuige vertelde dat haar kort daarvoor gouden sieraden waren aangeboden. De vrouwen zijn staande gehouden en vervolgens gefouilleerd; het resultaat bestond uit 32 goudkleurige ringen. Omdat soortgelijke incidenten recentelijk vaker zijn voorgekomen, zetten Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie zich samen in om aan illegale sieradenverkoop een einde te maken.

Op heterdaad betrapt bij fietsendiefstal
Den Haag - Surveillerende politieagenten hebben in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart een 45-jarige Haagse man betrapt toen hij met een schroevendraaier probeerde een fiets van het slot te halen. Dit gebeurde in de Hortensiastraat. De Hagenaar is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal, zijn schroevendraaier is in beslag genomen.

Aangehouden op verdenking van autoinbraak
Den Haag - Een biker van Politie Haaglanden heeft vrijdag 16 maart rond 5.00 uur een 35-jarige en een 37-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De biker had het tweetal even daarvoor gezien in de Van Swindenstraat. Omdat een van de twee een bekende is van de politie, sprak de biker hem aan. De man bleek een autoradio onder zijn trui verstopt te hebben. Zijn vriend had een schroevendraaier bij zich. Het tweetal is aangehouden, de autoradio en de schroevendraaier zijn in beslag genomen. Rechercheurs onderzoeken nog of de autoradio van diefstal afkomstig is.

Wie niet horen wil .....
Den Haag - Een 41-jarige automobilist uit Den Haag was vrijdagochtend 16 maart wel erg hardleers. Politieagenten zagen de automobilist omstreeks 00.25 uur zonder noodzaak links rijden op de Neherkade. Nadat ze de bestuurder aan de kant hadden gezet, constateerden ze dat hij onder invloed van alcohol was en hielden ze hem aan. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (355 ugl). Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur verliet de man om 01.30 uur het bureau. Om 01.45 uur zagen de twee agenten die de man eerder hadden aangehouden hem opnieuw in zijn auto over de Laakkade rijden. Omdat hij reed tijdens een rijverbod hielden ze hem opnieuw aan. Hij moest opnieuw een blaastest ondergaan (310 ugl). Met een tweede rijverbod en processen-verbaal voor ondermeer het rijden tijdens een rijontzegging verliet de verdachte ditmaal het bureau. Om vervolgens lopend naar huis te gaan.

Baldadig
Den Haag - Surveillerende agenten zagen donderdagmiddag 15 maart in de Nieuwersluisstraat drie jongens op het schoolplein van een basissschool staan. De agenten zagen dat zij een van de ramen probeerden te vernielen en hielden de jongens, Hagenaar van 15 en 16 jaar, aan. Nadat hun ouders in kennis waren gesteld, kregen de jongens een bekeuring waarna ze door hun moeders van het bureau werden opgehaald.

Mislukte wisseltruc
Rijswijk - Politieagenten controleerden donderdag 15 maart om 14.10 uur op de Sir Winston Churchilllaan een personenauto. Tot hun verbazing bleek dat bestuurder en passagier van plaats hadden gewisseld. Al snel bleek waarom. De 21-jarige Hagenaar had geen rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd.

Politie achterhaalt verdachte aanrijding
Rijswijk - Een 34-jarige automobilist uit Rijswijk veroorzaakte donderdag 15 maart om 22.10 uur een aanrijding op de Visseringlaan. De man ramde een verkeerspaal van de HTM en verliet vervolgens zijn auto. Politieagenten die post vatten bij de woning van de verdachte aan de Mgr Bekkerslaan zagen korte tijd later de man lopend thuis komen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd aangehouden. Aan het bureau ontkende hij elke betrokkenheid en weigerde hij zijn medewerking aan het blaasonderzoek. De man werd ter ontnuchtering en verder verhoor ingesloten.

Dronken en zonder rijbewijs
Wassenaar - Een 19-jarige man uit Voorschoten is donderdagnacht omstreeks half vier aangehouden voor rijden onder invloed én het rijden zonder rijbewijs. Politieagenten zagen de man zeer langzaam rijden over de Lange Kerkdam. Toen zij de bestuurder controleerden, bleek hij geen rijbewijs te hebben. Daarop werd de man aangehouden. Een man die naast de bestuurder zat, bleek de eigenaar van de auto. Deze had de autosleutels aan de 19-jarige gegeven, omdat hij erg dronken was. Aan het bureau bleek dat ook de 19-jarige had gedronken, hij blies 420 ugl. De man heeft twee bekeuringen gekregen.

Lege hennepkwekerij
Leidschendam - De politie heeft donderdagochtend omstreeks tien uur in een woning aan de Patrijshof een lege hennepkwekerij aangetroffen. Politieagenten gingen naar het pand na een melding. Toen zij bij het huis aanbelden en de twee aanwezige mannen hadden gevraagd naar buiten te komen, roken zij binnen een sterke henneplucht. In de woning troffen de agenten een ontruimde kwekerij aan, evenals een kleine hoeveelheid hennep die lag te drogen. De twee mannen in de woning werden aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Markelo en een 35-jarige man uit Leidschendam. De 35-jarige is de bewoner van het pand.

Auto te water
Maasland - Een 25-jarige automobilist uit Maasland belandde donderdag 15 maart om 08.15 uur met zijn auto in de sloot. De man reed over de Oostgaag en haalde een aantal personenauto's in. Tot zijn schrik werd de man geconfronteerd met een tegenligger, week uit naar links, schampte een lantaarnpaal en reed vervolgens het water in. De man raakte niet gewond. Zijn auto raakte flink beschadigd.

Man rijdt verkeerspaal omver
Naaldwijk - Een 67-jarige automobilist uit Wateringen reed donderdag 15 maart om 13.00 uur op de Dijkweg een verkeerspaal omver. De man schrok van enkele fietsers die een voor hem onverwachte manoeuvre maakte. Zowel de paal als de auto raakten fors beschadigd.

Te jong
Naaldwijk - Een 14-jarige jongen uit 's-Gravenzande kon donderdag 15 maart om 17.00 uur kennelijk de verleiding niet weerstaan. Politieagenten zagen de jongen op een bromfiets rijden over de Stokdijkkade. Vanwege zijn leeftijd mocht hij dat nog niet. Bovendien droegen de jongen en zijn passagier geen helm. Beiden kregen een proces-verbaal.

Drie keer in de fout
Delft - Een 32-jarige automobilist uit Delft had donderdag 15 maart beter thuis kunnen blijven. De man reed om 14:00 uur over de Brabantse Turfmarkt en werd voor routinecontrole staandegehouden. Al snel bleek dat de man een valse naam opgaf, geen rijbewijs had en zijn auto nodig een APK-keuring moest ondergaan. Met de nodige bekeuringen op zak mocht de man lopend verder.

Graffitykliederaars aangehouden
Delft - Twee jongens (13) werden donderdag 15 maart om 17.30 uur betrapt terwijl zij in de Van Bleyswijkstraat wegbewijzeringsborden met een viltstift aan het bekladden waren. In overleg met beide ouders kregen de jongens een Halt-verwijzing.

Hond bijt hond
Delft - Een herdershond beet donderdag 15 maart om 17.40 uur in de Van Lodensteynstraat een Yorkshire terriër in zijn nek en liet niet meer los. Dankzij een voorbijrijdende automobilist die getuige was van het voorval werd de Yorkshire terriër uit de kaken van de herdershond bevrijdt. Een dierenarts ontfermde zich over het kleine hondje.

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt
Delft - Een 20-jarige man uit Delft moest donderdagnacht zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed op een bromfiets reed. Politiemensen zagen de man omstreeks half vijf over de Wijnhaven zonder helm rijden en lieten hem stoppen. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken, hij blies 675 ugl. De man kreeg een bekeuring en toen bleek dat hij in bezit was een (auto)rijbewijs werd dit ingenomen.

Zoektocht naar gehandicapte jongen
Pijnacker - De politie heeft donderdagmiddag en -avond enkele uren gezocht naar een 11-jarige geestelijk gehandicapte jongen. De moeder van de jongen belde de politie, omdat haar zoon omstreeks vijf uur een stukje was gaan fietsen vanaf het Molenpad in Pijnacker en nog steeds niet was teruggekeerd. Daarop begonnen familieleden van de jongen en de politie een zoektocht. De 11-jarige werd uiteindelijk op de Meerzichtlaan in Zoetermeer teruggevonden door een 58-jarige inwoonster van die plaats. Omdat de jongen het telefoonnummer van zijn ouders bij zich had, kon zij hen waarschuwen en werd de jongen omstreeks zeven uur met zijn vader en moeder herenigd.

Naar Halt
Zoetermeer - Een 17-jarig meisje uit Zoetermeer werd donderdag 15 maart om 09.40 uur aangehouden toen zij werd betrapt bij een winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel betrapte haar op het moment dat zij met een paar gestolen schoenen een winkel aan het Theaterplein wilde verlaten. Na overleg met haar ouders kreeg het meisje een Halt-verwijzing.

Fietser (19) gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Een 19-jarige fietser raakte donderdag 15 maart om 09.00 uur gewond bij een aanrijding op de Juweellaan. De man werd op de kruising met de Vierde Stationstraat aangereden door een 39-jarige automobilist uit Zoetermeer. De automobilist verleende de fietser geen voorrang. De onfortuinlijke man werd met rugklachten vervoerd naar een ziekenhuis.

Veel commotie na vondst verdachte flessen
Zoetermeer - Politie en brandweer rukten donderdag 15 maart om 14.35 uur massaal uit vanwege de vondst van enkele verpakte flessen in een rioolput aan de Fretweide. Omdat politiepersoneel de ingetapete flessen niet vertrouwde werd alarm geslagen. Een nabij gelegen speeltuintje werd uit voorzorg ontruimd en een specialist van Bureau Wapens en Terreur van Politie Haaglanden stelde samen met de brandweer een onderzoek in. Al snel bleek dat het ging om een fles Wodka te gaan, waarna de maatregelen direct werden opgeheven.

Eens houdt het op
Zoetermeer - Voor de vierde keer in relatief korte tijd werd een 21-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man reed vrijdagochtend 16 maart om 01.45 uur over de Weteringdreef en werd door politiepersoneel gecontroleerd. De man had teveel gedronken en blies 255 ugl. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingevorderd.