Politiebond ACP

16 maart 2007

Petitie 'Veiligheid in Gevaar' aan minister Ter Horst aangeboden

Categorie: ACP nieuws, Actueel, Politiestudenten

Vanmorgen om 10.00 uur heeft voorzitter Gerrit van de Kamp aan minister Ter Horst een petitie aangeboden namens de 23.000 leden van de ACP.

Hij riep de minister op om de bezuinigingen op de politie (ca. 130 miljoen!) niet te laten gebeuren in het belang van de veiligheid in Nederland! Hij zei zich niet te kunnen voorstellen dat de minister akkoord gaat met het verdwijnen van 1500 banen bij de politie en wees erop dat de Nederlandse burgers vragen om een veiliger samenleving. De politieorganisatie draagt in belangrijke mate bij aan het vergroten en handhaven van die veiligheid. De afgelopen jaren is veel tijd, geld en moeite geïnvesteerd in een veiliger samenleving. Terecht heeft het kabinet van veiligheid een topprioriteit gemaakt.

Er is veel onrust binnen de politie over de voorgenomen bezuinigingen, met name die bij de Politieacademie en het KLPD. Voor de politie is het vandaag de dag van de waarheid. De uitkomsten van het kabinetsberaad rondom de bezuinigingen op de politie zullen laten zien hoe serieus dit kabinet werkt aan de totstandkoming van een veiliger Nederland. Hoogdravende intenties in fraaie volzinnen opnemen in een regeerakkoord is prima, maar de financiering ervan laat daadwerkelijk zien welk gewicht de komende jaren aan een veiliger samenleving zal worden toegekend!

Zodra het kabinetsbesluit bekend is, zal de ACP die informatie op de website plaatsen

---

Gerelateerd nieuws
Bezuinigingen: Dwaze en Drukke Dagen - 02-03-07 21:56