Persberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 16-03-2007

Over de schutting

UTRECHT Een jongeman nam in de vroege ochtend van vrijdag 16 maart een wat onorthodoxe weg naar zijn ouderlijke woning.

Rond 03.30 uur zag een getuige dat een jongeman over de schutting van een woning aan de Furkabaan klom. Zij belde 112. Direct gingen enkele politie-eenheden ter plaatse en keken in de tuin en de omgeving naar de verdachte uit. Die werd niet aangetroffen.

Om te kijken of het een daadwerkelijke (poging tot) inbraak was, belden agenten bij de betreffende woning aan. Daar werd opengedaan door de zoon des huizes. Hij voldeed aan het signalement van de verdachte die door de getuige was doorgegeven.

Wat was er gebeurd: de 22-jarige jongeman wilde graag zijn ouderlijke huis in, maar was zijn sleutels kwijt. Daarom was hij achterom over de schutting geklommen en was zo de woning binnengekomen.

De agenten hebben de meldster teruggebeld en haar de toedracht verteld. Tevens hebben zij haar bedankt en gezegd dat het heel goed was dat zij de politie had gebeld, omdat het zeer aannemelijk was dat het wel een daadwerkelijke inbraak(poging) betrof.

Kop-staart

UTRECHT Bij een kop-staartbotsing raakten op donderdag 15 maart twee mensen gewond.

Rond 17.15 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Utrecht over de Verlengde Vleutenseweg, komende uit de richting van Leidsche Rijn en gaande in de richting van de Vleutenseweg. Voor haar reed een 60-jarige automobilist uit Utrecht met een 45-jarige Utrechtse als passagier.

De 60-jarige automobilist remde en stopte omdat het verkeer voor hem in een file stilstond. De 29-jarige zag dit te laat, waardoor zij vermoedelijk zonder te remmen op haar voorligger botste.

Daar zowel de 60-jarige automobilist, als zijn 45-jarige passagiere klaagden over pijn in hun nek en rug, werd door de brandweer het dak van de auto geknipt. Vervolgens werden beiden per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht en daar opgenomen.

Door de Verkeerspolitie is ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn fotos van de situatie gemaakt en zijn de sporen vastgelegd.

Bedreiging

UTRECHT Twee mannen werden in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart aangehouden op verdenking van bedreiging.

Rond 02.30 uur werden een 26-jarige en 29-jarige man, beiden uit Utrecht, geweigerd bij een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Zij konden daar kennelijk niet zon waardering voor opbrengen en bedreigden een 37-jarige medewerker van de gelegenheid verbaal met de dood. De politie werd gewaarschuwd, waarna het tweetal werd aangehouden. De medewerker deed aangifte van bedreiging met de dood. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Frontale aanrijding

UTRECHT Bij een frontale aanrijding tussen twee autos raakten op donderdag 15 maart beide bestuurders gewond.

Rond 14.45 uur reed een 60-jarige automobiliste uit Maarssen over de Utrechtseweg, komende uit de richting van Utrecht. Over dezelfde weg kwam haar een 22-jarige automobilist uit Culemborg vanuit de richting van Vleuten tegemoet.

Door nog onbekende oorzaak kwam de Culemborger op de weghelft van de Maarssense terecht, met een frontale aanrijding tot gevolg.

Politiemensen die met spoed ter plaatse kwamen, zagen dat de Maarssense nog in haar auto zat en dat aan de bestuurderszijde van haar tegenligger de Culemborger buiten de auto op straat lag. Hij verklaarde passagier te zijn en dat de daadwerkelijke bestuurder was weggerend. De Culemborger en de Maarssense waren beiden gewond en werden per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis respectievelijk het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De Verkeerspolitie kwam ter plaatse om het verdere onderzoek op zich te nemen. Daarbij bleek uit meerdere getuigenverklaringen dat de Culemborger wel degelijk de bestuurder van de auto was. Politiemensen gingen naar het Oudenrijnziekenhuis om hem te horen. Hij bleef ontkennen de auto bestuurd te hebben. Gezien de getuigenverklaringen werd hij vervolgens als verdachte gehoord. Omdat hij naar alcohol rook, is ter bepaling van het bloedalcoholgehalte bloed bij hem afgenomen. De uitslag van dat onderzoek laat enige weken op zich wachten.

Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis opgenomen. Beide autos zijn door een takelbedrijf weggesleept. De Verkeerspolitie zet het onderzoek voort. Tegen de Culemborger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

UTRECHT Een auto liep op donderdagavond 15 maart zware schade op als gevolg van brand.

Rond 23.00 uur reed een 18-jarige Utrechter met zijn auto over de Marshalllaan. Plotseling zag hij rook onder de motorkap vandaan komen. Hij stopte en sprong uit zijn auto. Buurtbewoners belden de politie en brandweer.

Toen agenten ter plaatse kwamen, waren buurtbewoners al met emmers water in de weer om het vuur te blussen. De agenten assisteerden met hun brandblusser, maar ook daarmee lukte het niet de brand onder controle te krijgen. Ook de brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel geblust. De brand was hoogstwaarschijnlijk door kortsluiting veroorzaakt.