Persberichten Rijn&Venen, 12.30 uur

Utrecht, 16-03-2007

Winkeldiefstal

MAARSSEN - Op donderdagmiddag 15 maart heeft de politie voor een winkel op het Bisonspoor een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur passeerde een 62-jarige vrouw uit Maarssen de kassa, terwijl zij de goederen, die zij uit de winkel had weggenomen, niet had betaald. Een oplettende winkelmedewerker zag dit en sprak de vrouw hierop aan. De goederen zijn met toestemming van de verdachte aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De vrouw werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op de Provinciale weg N201 donderdag van 10.30 tot 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 2200 Voertuigen werden gecontroleerd. 26 Bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegestane snelheid van 80 km/h en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/h.

Technische verkeerscontrole

WOERDEN/MONTFOORT Op de Hoge Rijndijk in Woerden is door de politie tussen 07.30 en 10.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Ook op de Willeskop controleerde de politie tussen 10.15 en 12.00 uur. In totaal zijn er twaalf bromfietsen gecontroleerd waarvan er vijf niet in orde waren (onverzekerd, banden, kentekenbewijs). In totaal zijn er 20 bekeuringen geschreven o.a. voor het niet dragen van de autogordel.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT Op de Bozenhoven, Croonstadtlaan, Prinses Wilhelminalaan, De Passage en de Hoofdweg heeft de politie donderdag tussen 09.30 uur en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden.

De agenten controleerden met name de blauwe zones, maar ook controleerden ze op het dragen van gordels. Er werden drie bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel en 10 voor het ontbreken van een parkeerschijf.