Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen en boetes bij horecacontrole Renkum
Publicatiedatum: 16-3-2007 13:14:46

RENKUM Bij een grootscheepse horecacontrole in de gemeente Renkum zijn donderdagavond boetes uitgedeeld en enkele personen aangehouden. Politie, Arbeidsinspectie, de Voedsel en Warenautoriteit (VWA), de Belastingdienst en ambtenaren van de gemeente Renkum bezochten tussen drie uur s middags en negen uur s avonds 21 horecazaken in de gemeente.

Zes zaken kregen door de VWA een boete opgelegd voor slechte hygiëne en het niet op de juiste temperatuur bewaren en/of bereiden van voedsel. Drie zaken kregen daarvoor een waarschuwing. Door de Arbeidsinspectie werden twee boetes uitgedeeld in verband met mogelijk geconstateerde uitkeringsfraude.

Politie
Door de politie (Vreemdelingenpolitie, Bijzondere Wetten en Parketpolitie) werden twee personen aangehouden. In één geval ging het daarbij om een vermoedelijk illegale vreemdeling. De ander in verband met het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Tegen twee zaken werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet aanwezig zijn van een leidinggevende. Door de parketpolitie werden enkele openstaande boetes geïnd. Eén persoon werd aangehouden in verband met een openstaande gevangenisstraf. Van de 21 bezochte zaken werden er tien gecontroleerd in Renkum, drie in Heelsum, vijf in Oosterbeek en drie in Doorwerth.
(07-040905)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---