Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 16 maart 2007

BREDA, 16 maart 2007

Roadblock in Bavel

BAVEL: De politie heeft donderdagavond in Bavel een roadblock actie gehouden. Tussen 18:30 22:00 uur werd op de toegangswegen naar het dorp al het verkeer gecontroleerd. Bewoners uit Bavel reageerden positief op deze actie, die bedoeld was om potentiële inbrekers te storen, dan wel aan te houden. Vanaf januari zijn in Bavel acht inbraken gepleegd, waarvan vier bedrijfsinbraken en twee woninginbraken waarbij auto werd ontvreemd. Daarnaast zijn er zes pogingen tot inbraak geweest waarvan vier in bedrijfspanden. De actie was ook bedoeld om zichtbaar te zijn in de wijk en inzichtelijk te krijgen welke personen nu daadwerkelijk in en rond Bavel rondhangen.

Er zijn ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd deze avond. Er zaten geen potentiële inbrekers tussen. Wel werden bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. Agenten hielden tijdens de actie een automobilist aan die wel erg diep in het glaasje had gekeken. Een blaastest wees op een waarde van maar liefst 1345 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Dat is ruim zes keer de toegestane hoeveelheid. De man, een 46-jarige Bredanaar, bleek zijn auto te besturen terwijl hij een ontzegging had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:00 uur in de Barones een 20-jarige winkeldievegge uit Breda aangehouden. De vrouw had uit een kledingwinkel een handtas uit het rek gepakt en deze niet afgerekend bij de kassa. Toen ze met de tas naar buiten liep, werd dit gezien door enkele medewerkers. De vrouw werd overgebracht naar het bureau, waar zij na verhoor weer kon vertrekken. Er werd haar een transactievoorstel gedaan van 130 euro. Aangezien ze dit niet kon betalen, kreeg ze een dagvaarding uitgereikt.

Autodief aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur op het Thorbeckeplein een 37-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Agenten zagen de man, die bekend staat als veelpleger, fietsen op het plein en sommeerden hem te stoppen. De man bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben en ook een tas met daarin glasscherven en documenten van een onbekend persoon. Het was de agenten duidelijk dat de man net had ingebroken en de verdachte bekende dit ook. Op dat moment kwam er een 44-jarige inwoner van het Belgische Wuustwezel aanrennen. Agenten herkenden de man van een foto op een van de pasjes uit de tas die de verdachte bij zich had. De verdachte bleek op de Dreef in de auto van de verdachte te hebben ingebroken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden voor verduistering

BREDA: De politie heeft op donderdagvond een 37-jarige man aangehouden uit Breda. Hij wordt verdacht van verduistering van geld van een Bredaas bedrijf, waar hij werkzaam is. De diefstallen werden ontdekt na intern onderzoek. Op een nog onbekende wijze kon de man gedurende een langere periode aanzienlijke bedragen verduisteren en mogelijk doorsluizen naar privérekeningen. Hoeveel geld de verdachte zich kon toe eigenen is nog niet bekend. Hij is in verzekering gesteld en wordt verder gehoord.

Auteur: Manfredi Mauro/Enny de Wit